bewaar
Tomatensoep met basilicum
Tomatensoep met basilicum
bewaar

Tomatensoep met basilicum

Een Italiaans diner valt bij iedereen in de smaak. We beginnen met verse tomatensoep.

30 min. bereiden
34waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

sjalotten

2 tenen

knoflook

2 el

traditionele olijfolie

750 g

rijpe tomaat

2 tl

paprikapoeder

15 g

verse basilicum

750 ml

groentebouillon van tablet

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Een Italiaans diner valt bij iedereen in de smaak. We beginnen met verse tomatensoep.

Aan de slag

Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en bak de sjalot en knoflook op laag vuur glazig. Snijd de tomaten in kwarten. Voeg toe aan de soeppan en bak 5 min. mee. Voeg de paprikapoeder toe. Haal de blaadjes van het basilicum en doe de steeltjes bij de tomaten in de pan. Voeg de bouillon toe en laat 10 min. zachtjes koken. Roer de basilicumblaadjes door de soep, maar houd een paar blaadjes achter voor de garnering. Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de grote kommen en garneer met de rest van de basilicumblaadjes.