Pittige, gele viscurry met basmatirijst
De zachte, bloemige smaak van de rijst past perfect bij de kruidige curry.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 150 g jasmijnrijst
- 1 teen knoflook
- 2 cm verse gember
- 1 el (arachide)olie
- ½ pakje Thaise gele currypasta
- 200 ml kokosmelk
- 1 Shanghai paksoi
- 200 g verse peultjes
- 130 g verse kabeljauwfilets
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn.
- Verhit de olie in een hapjespan en fruit de currypasta, knoflook en gember 2 min. op laag vuur. Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. stoven met de deksel op de pan.
- Snijd ondertussen de paksoi in stukken. Voeg na 3 min. de peultjes en het lichte deel van de paksoi toe aan de currysaus. Snijd ondertussen de kabeljauwfilet in stukken van 2 cm en voeg de laatste 4 min. toe.
- Neem de pan van het vuur en schep de rest van de paksoi erdoor. Breng eventueel op smaak met zout. Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry erop.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 645 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 69 g
-
vet 29 g
waarvan verzadigd 17 g - natrium 480 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Pittige, gele viscurry met basmatirijst
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pittige, gele viscurry met basmatirijst
- 150 g jasmijnrijst
- 1 teen knoflook
- 2 cm verse gember
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn.
- 1 el (arachide)olie
- ½ pakje Thaise gele currypasta
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de currypasta, knoflook en gember 2 min. op laag vuur.
- 200 ml kokosmelk
Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. stoven met de deksel op de pan.
- 1 Shanghai paksoi
- 200 g verse peultjes
Snijd ondertussen de paksoi in stukken. Voeg na 3 min. de peultjes en het lichte deel van de paksoi toe aan de currysaus.
- 130 g verse kabeljauwfilets
Snijd ondertussen de kabeljauwfilet in stukken van 2 cm en voeg de laatste 4 min. toe.
Neem de pan van het vuur en schep de rest van de paksoi erdoor.
Breng eventueel op smaak met zout. Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry erop.