Roerbak van aspergebroccoli, mihoen en biefstuk
Roerbak van aspergebroccoli, mihoen en biefstuk

Roerbak van aspergebroccoli, mihoen en biefstuk

Aziatische roerbak: weinig werk, veel smaak.

15 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

mihoen

2

biefstukken

4 el

traditionele olijfolie

3 cm

verse gember

200 g

aspergebroccoli

600 g

Chinese wokgroente taugé-rode paprika

5 el

hoisinsaus

2 el

sesamolie

Aziatische roerbak: weinig werk, veel smaak.

Aan de slag

1

Breek de mihoen in stukken en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, laat afkoelen onder koud stromend water en laat uitlekken. Bestrooi ondertussen de biefstukken met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de biefstukken 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat op een bord rusten onder aluminiumfolie.

2

Schil en rasp ondertussen de gember en halveer de aspergebroccoli in de lengte. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de gember, aspergebroccoli en wokgroente 4 min. op hoog vuur. Voeg de mihoen en hoisinsaus toe en roerbak nog 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de biefstuk in dunne reepjes en verdeel over de mihoen. Besprenkel met de sesamolie.

tip

combinatietipLekker met verse koriander.