bewaar
Zandkoekjes met hazelnoten en specerijen
Zandkoekjes met hazelnoten en specerijen
bewaar

Zandkoekjes met hazelnoten en specerijen

Geef je zandkoekjes een upgrade met hazelnoten en kardemom.

20 min. bereiden
15 min. oventijd
1 uur 30 min. wachten
1waarderingen

Ingrediënten

20 personen

95 g

ongebrande hazelnoten

135 g

tarwebloem

200 g

poedersuiker

2 tl

gemalen kaneel

1 tl

vanillesuiker

1 tl

gemalen kardemom

125 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • deegroller

  • uitsteekvormpjes

  • bakpapier

Geef je zandkoekjes een upgrade met hazelnoten en kardemom.

Aan de slag

1

Hak 40 g hazelnoten fijn. Meng bij in een kom met de bloem, 75 g poedersuiker (bij 20 koekjes), 1 tl kaneel, de vanillesuiker en kardemom. Snijd de boter in blokjes en voeg toe. Kneed tot een samenhangend deeg. Vorm een bal, verpak in vershoudfolie en laat een ½ uur rusten in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 170 °C. Hak de rest van de hazelnoten grof. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ½ cm dik. Steek er met de uitsteekvormpjes figuurtjes uit en leg op 1 of 2 met bakpapier beklede bakplaten.

3

Bestrooi de koekjes met de hazelnoten en bak in 15 min. gaar of tot de randjes goudbruin kleuren. Laat de koekjes ca. 1 uur afkoelen.

4

Roer de rest van de poedersuiker en kaneel met 1 el water tot een glad glazuur. Besprenkel hier de koekjes in een zigzaggende beweging mee.

kookstaptipMaak de koekjes ook eens in de vorm van bladeren. Geroosterde amandelen erover, of glazuur in de herfstkleuren rood, geel en oranje... en het is herfst. Bekijk op ah.nl/ allerhande/suikerglazuur hoe je dat doet.