Snel­le pan­gra­no­la met yog­hurt & si­naas­ap­pel­part­jes

Deze granola maak je zonder de oven te gebruiken.

  • ontbijt
  • 2 stuks
  • 290 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(2) waardeer
ontbijt Deze granola maak je zonder de oven te gebruiken. 2 stuks
4 2

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en rooster de havermoutvlokken 8 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Hak ondertussen de hazelnoten grof en voeg samen met de koek- en speculaaskruiden toe aan de havermoutvlokken. Rooster 5 min. mee.
  2. Laat de granola op een bord in 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Meng de gojibes, moerbei en pitten erdoor.
  3. Snijd ondertussen met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Verdeel de griekse yoghurt over kommen, verdeel de sinaasappelpartjes en de helft van de granola erover.

bewaartip:

Bewaar de rest van de granola maximaal 7 dagen in een goed afgesloten pot.

dieettip:

De AH verrijker gojibes, moerbei en pitten is een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Snelle pangranola met yoghurt & sinaasappelpartjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le pan­gra­no­la met yog­hurt & si­naas­ap­pel­part­jes

1
1
  • ½ el arachideolie
  • 75 g grove havermoutvlokken

Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en rooster de havermoutvlokken 8 min. op laag vuur. Roer regelmatig.

2
2
  • 40 g ongebrande hazelnoten
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden

Hak ondertussen de hazelnoten grof en voeg samen met de koek- en speculaaskruiden toe aan de havermoutvlokken. Rooster 5 min. mee.

3
3
  • 40 g AH verrijker gojibes, moerbei en pitten

Laat de granola op een bord in 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Meng de gojibes, moerbei en pitten erdoor.

4
4
  • 1 sinaasappel

Snijd ondertussen met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.

5
5
  • 250 ml Griekse yoghurt 0%

Verdeel de griekse yoghurt over kommen, verdeel de sinaasappelpartjes en de helft van de granola erover.

bewaartip:

Bewaar de rest van de granola maximaal 7 dagen in een goed afgesloten pot.

dieettip:

De AH verrijker gojibes, moerbei en pitten is een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.