Tomatenrisotto met chorizo, spinazie en witte kaas
De kaas is samen met de pittige chorizo de smaakmaker in dit gerecht.

Advertentie
Ingrediënten
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 25 g ongezouten roomboter
- 300 g risottorijst
- 400 g tomatenblokjes in blik
- 1 liter kippenbouillon van tablet
- 150 g Spaanse chorizo
- 600 g verse spinazie
- 150 g Apetina pakjes witte kaas
Advertentie
Bereiden
- Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit 3 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de tomatenblokjes toe en roer tot het vocht bijna is opgenomen. Voeg telkens een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 25 min.
- Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd de worst in dunne plakjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo 5 min. op middelhoog vuur. Neem de chorizo met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan zitten, voeg de spinazie in delen toe en laat al roerend slinken.
- Verkruimel de witte kaas. Neem de risotto van het vuur en roer ⅓ van de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de risotto over de diepe borden en verdeel de spinazie en chorizo erover. Bestrooi met de rest van de witte kaas.

Ui snipperen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 655 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 66 g
-
vet 31 g
waarvan verzadigd 14 g - natrium 1.440 mg
- vezels 6 g
Pittigheid
Ook te zien in
Tomatenrisotto met chorizo, spinazie en witte kaas
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tomatenrisotto met chorizo, spinazie en witte kaas
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 25 g ongezouten roomboter
- 300 g risottorijst
Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn.
- 400 g tomatenblokjes in blik
- 1 liter kippenbouillon van tablet
Voeg de tomatenblokjes toe en roer tot het vocht bijna is opgenomen. Voeg telkens een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen.
Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 25 min.
- 150 g Spaanse chorizo
Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd de worst in dunne plakjes.
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo 5 min. op middelhoog vuur.
Neem de chorizo met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- 600 g verse spinazie
Laat het bakvet in de pan zitten, voeg de spinazie in delen toe en laat al roerend slinken.
- 150 g Apetina pakjes witte kaas
Verkruimel de witte kaas. Neem de risotto van het vuur en roer ⅓ van de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de risotto over de diepe borden en verdeel de spinazie en chorizo erover. Bestrooi met de rest van de witte kaas.