Bief­stuk met oven­aard­ap­pe­len en to­maat-cour­get­te­sa­la­de

Biefstukje vanavond? Deze biefstuk bakken we medium en serveren 'gewoon' met aardappelen en groente.

(11) waardeer
italiaans hoofdgerecht Biefstukje vanavond? Deze biefstuk bakken we medium en serveren 'gewoon' met aardappelen en groente. 4 personen
4 11

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd in de lengte in parten. Haal de blaadjes van de kruiden. Snijd op de oregano na alle Italiaanse kruiden fijn. Meng met 2/6 van de olie door de aardappelpartjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi eventueel met zout en rooster 25 min. in het midden van de oven.
  2. Verhit na 15 min. oventijd 1/6 van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout en bak in 3 min. per kant op hoog vuur medium rosé. Schep uit de pan op een bord en laat 5 min. afgedekt onder aluminiumfolie rusten.
  3. Schaaf of snijd ondertussen de courgettes in lange linten. Snijd de blaadjes van de oregano fijn en meng ze met 1/6 van de olie en de azijn.
  4. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de courgettelinten 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Halveer de tomaatjes.
  5. Verdeel de courgettelinten over een platte schaal, leg de tomaten erop en besprenkel met de oreganodressing. Serveer met de geroosterde aardappeltjes en de biefstuk.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2019 nr. 05 - Hollandse Helden , Allerhande Box Week 7 2018 , Allerhande Box Week 27 2019

Biefstuk met ovenaardappelen en tomaat-courgettesalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bief­stuk met oven­aard­ap­pe­len en to­maat-cour­get­te­sa­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 225 °C.

2
2
  • 1 kg roodschillige aardappelen

Boen de aardappelen schoon en snijd in de lengte in parten.

3
3
  • 20 g verse Italiaanse kruidenmix

Haal de blaadjes van de kruiden. Snijd op de oregano na alle Italiaanse kruiden fijn.

4
4
  • 2 el milde olijfolie

Meng met de olie door de aardappelpartjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

5
5

Bestrooi eventueel met zout en rooster 25 min. in het midden van de oven.

6
6
  • 1 el milde olijfolie

Verhit na 15 min. oventijd de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag.

7
7
  • 4 biefstukken

Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout en bak in 3 min. per kant op hoog vuur medium rosé.

8
8

Schep uit de pan op een bord en laat 5 min. afgedekt onder aluminiumfolie rusten.

9
9
  • 2 courgette

Schaaf of snijd ondertussen de courgettes in lange linten.

10
10
  • 1 el milde olijfolie
  • ½ el rodewijnazijn

Snijd de blaadjes van de oregano fijn en meng ze met de olie en de azijn.

11
11
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de courgettelinten 4 min. op middelhoog vuur.

12
12
  • 200 g snoeptomaatjes

Schep regelmatig om. Halveer de tomaatjes.

13
13

Verdeel de courgettelinten over een platte schaal, leg de tomaten erop en besprenkel met de oreganodressing.

14
14

Serveer met de geroosterde aardappeltjes en de biefstuk.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.