Marokkaanse schotel met kip en zoete aardappel
Vanavond schuif je de oven vol lekkers.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg zoete aardappel
- 10 g Marokkaanse kruiden
- 4 el (arachide)olie
- 200 g saladekaas
- 2 rode uien
- 1 stronk broccoli
- 400 g kipfilet
- 400 g bloemkoolroosjes
- 60 g gewelde abrikozen zonder pit
- 170 g Griekse yoghurt 0%
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Boen de aardappelen schoon en snijd ze ongeschild in stukken van 2 cm. Meng de aardappelen met de helft van de Marokkaanse kruiden en de helft van de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 min. onder in de oven. Schep na 10 min. om, verkruimel de saladekaas erboven en zet nog 15 min. terug in de oven.
- Maak ondertussen de uien schoon en snijd in dunne parten. Was de broccoli, snijd in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Snijd de kip in stukken van 2 cm.
- Meng de ui, broccoli, kip en bloemkool met de rest van de Marokkaanse kruiden en de rest van de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 15 min. boven de aardappelen in de oven.
- Neem de bakplaten uit de oven en verdeel de abrikozenstukjes over de groente en kip. Serveer de yoghurt apart erbij.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 750 kcal
- eiwit 44 g
- koolhydraten 71 g
-
vet 29 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 1.040 mg
- vezels 14 g
Ook te zien in
Marokkaanse schotel met kip en zoete aardappel
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Marokkaanse schotel met kip en zoete aardappel
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 1 kg zoete aardappel
- 5 g Marokkaanse kruiden
- 2 el (arachide)olie
Boen de aardappelen schoon en snijd ze ongeschild in stukken van 2 cm. Meng de aardappelen met de Marokkaanse kruiden en de olie.
Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 min. onder in de oven.
- 200 g saladekaas
Schep na 10 min. om, verkruimel de saladekaas erboven en zet nog 15 min. terug in de oven.
- 2 rode uien
- 1 stronk broccoli
- 400 g kipfilet
Maak ondertussen de uien schoon en snijd in dunne parten. Was de broccoli, snijd in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Snijd de kip in stukken van 2 cm.
- 400 g bloemkoolroosjes
- 5 g Marokkaanse kruiden
- 2 el (arachide)olie
Meng de ui, broccoli, kip en bloemkool met de Marokkaanse kruiden en de olie.
Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 15 min. boven de aardappelen in de oven.
- 60 g gewelde abrikozen zonder pit
- 170 g Griekse yoghurt 0%
Neem de bakplaten uit de oven en verdeel de abrikozenstukjes over de groente en kip. Serveer de yoghurt apart erbij.