Ome­let­wraps

We verruilen gewone wraps voor wraps van omelet met cottagecheese en zalm.

(23) waardeer
lunch We verruilen gewone wraps voor wraps van omelet met cottagecheese en zalm. 2 personen
4 23

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de veldsla grof. Doe de cottagecheese, het citroenrasp en de helft van de veldsla in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
  2. Snijd de gerookte zalm in reepjes. Klop de eieren los met de melk en zalmkruiden.
  3. Verhit de helft van de olie in de koekenpan en bak de helft van het ei op middelhoog vuur 2 min. tot het ei stolt. Keer om. Bak de andere kant 30 sec. Neem de omelet uit de pan en leg op een bord. Bak zo nog een omelet.
  4. Verdeel het cottagecheesemengsel over de omeletten. Verdeel de zalm en rest van de veldsla erover. Rol op en halveer. Rol de omeletwraps op en halveer ze.
video

Ome­let­wraps

leuk-snel - 00:32 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
maart 2018 , Lekker bezig 2020

Omeletwraps

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ome­let­wraps

1
1
  • ½ citroen
  • 40 g veldsla

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de veldsla grof.

2
2
  • 100 g cottagecheese

Doe de cottagecheese, het citroenrasp en de helft van de veldsla in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

3
3
  • 50 g gerookte zalm
  • 3 middelgrote eieren
  • 2 el halfvolle melk
  • 2 tl Euroma Scandinavische kruiden voor zalm

Snijd de gerookte zalm in reepjes. Klop de eieren los met de melk en zalmkruiden.

4
4
  • 1 tl arachideolie

Verhit de olie in de koekenpan en bak de helft van het ei op middelhoog vuur 2 min. tot het ei stolt. Keer om. Bak de andere kant 30 sec.

5
5
  • 1 tl arachideolie

Neem de omelet uit de pan en leg op een bord. Bak zo nog een omelet.

6
6

Verdeel het cottagecheesemengsel over de omeletten. Verdeel de zalm en rest van de veldsla erover. Rol op en halveer.

7
7

Rol de omeletwraps op en halveer ze.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.