Champignon-kokossoep met rijst
Champignon-kokossoep met rijst

Champignon-kokossoep met rijst

Met een kom van deze champignon-kokossoep -geïnspireerd door de smaken van Bangkok- warm je lekker op

20 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

Fairtrade Original Biologische pandanrijst

250 g

kastanjechampignon

150 g

oesterzwammen

1 el

arachideolie

70 g

Fairtrade Original Thaise tom kha

270 ml

Fairtrade Original Biologische kokosmelk

550 ml

water

1

limoen

15 g

verse koriander

1

verse rode peper

Met een kom van deze champignon-kokossoep -geïnspireerd door de smaken van Bangkok- warm je lekker op

Aan de slag

1

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de kastanjechampignons in parten en scheur de oesterzwammen in grote stukken.

2

Verhit de olie in een soeppan met dikke bodem en bak de champignons en zwammen met de tom ka kruidenpasta 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de kokosmelk en het water toe en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur koken.

3

Snijd ondertussen de limoen in parten, de koriander grof en de peper in ringetjes en doe in schaaltjes. Schep de rijst in een kom. Serveer de soep apart.

combinatietipLekker met een frisse salade van komkommer, 2 el rijstazijn, 1 el limoensap en -rasp en een ½ el sesamzaadjes.