Pita met falafel, knoflooksaus en zoetzure biet
Verrassend aan dit gerecht: we voegen rode bieten toe. Probeer maar eens!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1½ el traditionele olijfolie
- 234 g falafel
- 4 spelt pitabroodjes
- 200 g ijsbergsla
- 680 g rode bieten in pot
- 150 g knoflooksaus
Advertentie
Bereiden
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de falafel in 3 min. rondom goudbruin. Verwarm ondertussen de spelt pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broodjes open en vul ze met wat ijsbergsla. Laat de rode bieten uitlekken. Vul de broodjes eerst met wat biet en dan met de falafel. Schep wat knoflooksaus in de broodjes. Doe de rest van de sla en biet in een schaal en serveer apart erbij.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 575 kcal
- eiwit 13 g
- koolhydraten 66 g
-
vet 27 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 1.080 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Pita met falafel, knoflooksaus en zoetzure biet
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pita met falafel, knoflooksaus en zoetzure biet
- 1½ el traditionele olijfolie
- 234 g falafel
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de falafel in 3 min. rondom goudbruin.
- 4 spelt pitabroodjes
Verwarm ondertussen de spelt pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 200 g ijsbergsla
Snijd de broodjes open en vul ze met wat ijsbergsla.
- 680 g rode bieten in pot
Laat de rode bieten uitlekken. Vul de broodjes eerst met wat biet en dan met de falafel.
- 150 g knoflooksaus
Schep wat knoflooksaus in de broodjes. Doe de rest van de sla en biet in een schaal en serveer apart erbij.