Rood­fruit-ijs­taart

Roodfruit én ijs: meer zomer dan dat wordt het niet.

  • nagerecht
  • 10 personen
  • 250 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(4) waardeer
nagerecht Roodfruit én ijs: meer zomer dan dat wordt het niet. 10 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (∅ 24 cm)
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Haal beide soorten ijs uit de vriezer en laat iets zachter worden. Bekleed ondertussen de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel het vanilleroomijs erover.
  2. Smeer de fruitspread over het vanilleroomijs. Verdeel hier het bosvruchten-yoghurtijs over. Strijk de bovenkant glad. Zet minimaal 2 uur in de vriezer.
  3. Rasp de witte chocolade grof. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer de vruchten. Haal de taart uit de springvorm, bestrooi de bovenkant met ¾ van de geraspte chocolade en leg de halve aardbeien en blauwe bessen erop. Bestrooi met de rest van de geraspte chocolade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 35 g
    waarvan suikers 34 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Roodfruit-ijstaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rood­fruit-ijs­taart

1
1
  • 1 liter vanilleroomijs
  • 1 liter yoghurtijs bosvruchten

Haal beide soorten ijs uit de vriezer en laat iets zachter worden.

2
2

Bekleed ondertussen de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel het vanilleroomijs erover.

3
3
  • 170 g aardbei fruitspread minder suiker

Smeer de fruitspread over het vanilleroomijs. Verdeel hier het bosvruchten-yoghurtijs over. Strijk de bovenkant glad. Zet minimaal 2 uur in de vriezer.

4
4
  • 100 g witte chocolade
  • 500 g verse aardbeien

Rasp de witte chocolade grof. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer de vruchten.

5
5
  • 150 g verse blauwe bessen

Haal de taart uit de springvorm, bestrooi de bovenkant met ¾ van de geraspte chocolade en leg de halve aardbeien en blauwe bessen erop.

6
6

Bestrooi met de rest van de geraspte chocolade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.