Vega­cur­ry tan­door­i met groe­ne groen­ten en quinoa

Met maar 5 ingrediënten zet je al een heerlijke verse tandoori op tafel.

(22) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Met maar 5 ingrediënten zet je al een heerlijke verse tandoori op tafel. 4 personen
4 22

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een grote hapjespan. Bak de stukjes als van kip 3-4 min. tot ze goudbruin zijn.
  2. Snijd de bloemkool- en broccoliroosjes door de helft. Voeg toe aan de stukjes als van kip. Roer de tandoorisaus door de groente. Laat het 15 min. stoven met de deksel op de pan, tot de groente beetgaar is. Voeg de laatste 2 min. de spinazie toe en roer goed door. Serveer de quinoa met de curry.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 60 g
    waarvan suikers 10 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Vegacurry tandoori met groene groenten en quinoa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vega­cur­ry tan­door­i met groe­ne groen­ten en quinoa

1
1
  • 300 g quinoa plus

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 el milde olijfolie
  • 160 g stukjes als van kip

Verhit de olie in een grote hapjespan. Bak de stukjes als van kip 3-4 min. tot ze goudbruin zijn.

3
3
  • 400 g bloemkool- en broccoliroosjes

Snijd de bloemkool- en broccoliroosjes door de helft. Voeg toe aan de stukjes als van kip.

4
4
  • 400 g Patak's tandoorisaus

Roer de tandoorisaus door de groente. Laat het 15 min. stoven met de deksel op de pan, tot de groente beetgaar is.

5
5
  • 400 g verse spinazie

Voeg de laatste 2 min. de spinazie toe en roer goed door. Serveer de quinoa met de curry.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.