Mexi­caans een­pans­ge­recht met quinoa

Alles uit één pannetje betekent minder tijd achter het fornuis.

(52) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Alles uit één pannetje betekent minder tijd achter het fornuis. 4 personen
4 52

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • hapjespan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de mais en bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Doe de bonen, groenten, tomaten, quinoa en tacokruiden in de hapjespan, voeg het water toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur zonder deksel 20 min. zachtjes koken. Schep af en toe om.
  3. Rasp ondertussen de cheddar. Meng vlak voor het serveren door de schotel. Snijd de koriander fijn en de limoen in partjes. Serveer erbij.

combinatietip:

Lekker met chipotle peper in adobosaus (potje 230 g, La Morena).

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 735 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 86 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 21 g
Tags
Ook te zien in

Mexicaans eenpansgerecht met quinoa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caans een­pans­ge­recht met quinoa

1
1
  • 300 g maiskorrels in blik
  • 400 g kidneybonen in blik

Doe de mais en bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

2
2
  • 3 rode paprika's

Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

3
3
  • 800 g tomaten fijngesneden knoflook-ui in blik
  • 300 g driekleurenquinoa
  • 3 el Mexicaanse tacokruiden
  • 300 ml water

Doe de bonen, groenten, tomaten, quinoa en tacokruiden in de hapjespan, voeg het water toe en breng aan de kook.

4
4

Laat op laag vuur zonder deksel 20 min. zachtjes koken. Schep af en toe om.

5
5
  • 125 g cheddar aan stuk
  • 15 g verse koriander
  • 1 limoen

Rasp ondertussen de cheddar. Meng vlak voor het serveren door de schotel. Snijd de koriander fijn en de limoen in partjes. Serveer erbij.

combinatietip:

Lekker met chipotle peper in adobosaus (potje 230 g, La Morena).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.