bewaar
Linzen-witlofsalade met mosterd-cervelaatstukjes
Linzen-witlofsalade met mosterd-cervelaatstukjes
bewaar

Linzen-witlofsalade met mosterd-cervelaatstukjes

Niets lekkerder op een zomerse dag dan een frisse maaltijdsalade. Extra lekker met een hartige bite.

15 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

dijonmosterd-cervelaat

500 g

witlof

800 g

linzen in blik

235 g

augurkenblokjes

3 el

traditionele olijfolie

½ el

dijonmosterd

150 g

biet julienne

100 g

feta

Niets lekkerder op een zomerse dag dan een frisse maaltijdsalade. Extra lekker met een hartige bite.

Aan de slag

1

Verwijder het vel van de cervelaat. Snijd de worst in de lengte in vieren en vervolgens in stukjes van een ½ cm. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de worst in 5 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

2

Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd de blaadjes in de lengte in repen van 1 cm breed.

3

Doe de linzen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Laat de augurkenblokjes uitlekken, maar vang het vocht op. Meng 2 el vocht (bij 4 personen) uit het potje augurken met de olie en mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper.

4

Meng de sla in een schaal met het witlof, de linzen, augurk, biet en de dressing. Verkruimel de feta erboven en verdeel de cervelaat erover.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Linzen-witlofsalade met mosterd-cervelaatstukjes

Niets lekkerder op een zomerse dag dan een frisse maaltijdsalade. Extra lekker met een hartige bite.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig