Linzen-witlofsalade met mosterd-cervelaatstukjes
Linzen-witlofsalade met mosterd-cervelaatstukjes

Linzen-witlofsalade met mosterd-cervelaatstukjes

Niets lekkerder op een zomerse dag dan een frisse maaltijdsalade. Extra lekker met een hartige bite.

15 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

dijonmosterd-cervelaat

500 g

witlof

800 g

linzen in blik

235 g

augurkenblokjes

3 el

traditionele olijfolie

½ el

dijonmosterd

150 g

biet julienne

100 g

feta

Niets lekkerder op een zomerse dag dan een frisse maaltijdsalade. Extra lekker met een hartige bite.

Aan de slag

1

Verwijder het vel van de cervelaat. Snijd de worst in de lengte in vieren en vervolgens in stukjes van een ½ cm. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de worst in 5 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

2

Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd de blaadjes in de lengte in repen van 1 cm breed.

3

Doe de linzen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Laat de augurkenblokjes uitlekken, maar vang het vocht op. Meng 2 el vocht (bij 4 personen) uit het potje augurken met de olie en mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper.

4

Meng de sla in een schaal met het witlof, de linzen, augurk, biet en de dressing. Verkruimel de feta erboven en verdeel de cervelaat erover.