Bur­ri­to­scho­tel met knap­pe­ri­ge tor­til­la­p­unt­jes

Leuk: de tortilla's bij dit gerecht maak je zelf. En dat kost je maar een paar minuutjes!

  • hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 765 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 7 min. oventijd
(4) waardeer
zuid-amerikaans hoofdgerecht Leuk: de tortilla's bij dit gerecht maak je zelf. En dat kost je maar een paar minuutjes! 2 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd elke tortilla in 8 puntjes. Besprenkel met wat water en verdeel over het ovenrooster. Bak in ca. 7 min. krokant in het midden van de oven.
  2. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd in ringen. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak het gehakt op middelhoog vuur in 3 min. rul en gaar. Voeg de paprika toe en bak 2 min. mee. Voeg de burritoschotel toe en verwarm 3 min. mee.
  3. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en de peterselie fijn. Meng de peterselie met de tomaten en de rest van de olie. Serveer de burritoschotel met de tortillapuntjes, tomatensalsa, botersla en crème fraîche.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 765 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 19 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 41-42

Burritoschotel met knapperige tortillapuntjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bur­ri­to­scho­tel met knap­pe­ri­ge tor­til­la­p­unt­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 tortilla's

Snijd elke tortilla in 8 puntjes. Besprenkel met wat water en verdeel over het ovenrooster.

3
3

Bak in ca. 7 min. krokant in het midden van de oven.

4
4
  • 300 g snoepgroente paprikamix

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd in ringen.

5
5
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 200 g mager rundergehakt

Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt op middelhoog vuur in 3 min. rul en gaar.

6
6
  • 500 g HAK burritoschotel in zak

Voeg de paprika toe en bak 2 min. mee. Voeg de burritoschotel toe en verwarm 3 min. mee.

7
7
  • 2 tomaten
  • 5 g verse platte peterselie
  • 1 el traditionele olijfolie

Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en de peterselie fijn. Meng de peterselie met de tomaten en de rest van de olie.

8
8
  • 50 g botersla
  • 60 g crème fraîche light

Serveer de burritoschotel met de tortillapuntjes, tomatensalsa, botersla en crème fraîche.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.