Egel­trak­ta­tie

Kans maken op de prijs voor leukste traktatie van het jaar? Ga dan voor deze egels van eierkoeken.

(0) waardeer
tussendoortje Kans maken op de prijs voor leukste traktatie van het jaar? Ga dan voor deze egels van eierkoeken. 8 stuks

Advertentie

Ingrediënten

8 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • steker of glaasje Ø 3-4 cm

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek met een glaasje of steker aan de rand twee halve cirkels uit de koeken, zodat er een lijfje en een spits neusje ontstaat.
  2. Bestrijk de koeken aan de bolle kant met een dun laagje zuivelspread. Bedek elke koek helemaal met de hagelslag. Druk lichtjes aan, zodat er geen wit meer te zien is.
  3. Bestrijk het puntje van het neusje met chocopasta en maak oogjes met de krenten.

variatietip:

Zoet eventueel de roomkaas met wat honing.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 90 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
oktober 2018

Egeltraktatie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Egel­trak­ta­tie

1
1
  • 8 spelt-eierkoeken

Steek met een glaasje of steker aan de rand twee halve cirkels uit de koeken, zodat er een lijfje en een spits neusje ontstaat.

2
2
  • 4 el zuivelspread light

Bestrijk de koeken aan de bolle kant met een dun laagje zuivelspread.

3
3
  • 8 el hagelslag puur

Bedek elke koek helemaal met de hagelslag. Druk lichtjes aan, zodat er geen wit meer te zien is.

4
4
  • 1 tl chocoladepasta puur
  • 16 krenten

Bestrijk het puntje van het neusje met chocopasta en maak oogjes met de krenten.

variatietip:

Zoet eventueel de roomkaas met wat honing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.