Egeltraktatie
Kans maken op de prijs voor leukste traktatie van het jaar? Ga dan voor deze egels van eierkoeken.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Keukenspullen
- steker of glaasje Ø 3-4 cm
Advertentie
Bereiden
- Steek met een glaasje of steker aan de rand twee halve cirkels uit de koeken, zodat er een lijfje en een spits neusje ontstaat.
- Bestrijk de koeken aan de bolle kant met een dun laagje zuivelspread. Bedek elke koek helemaal met de hagelslag. Druk lichtjes aan, zodat er geen wit meer te zien is.
- Bestrijk het puntje van het neusje met chocopasta en maak oogjes met de krenten.
variatietip:
Zoet eventueel de roomkaas met wat honing.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 90 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 14 g
-
vet 3 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 40 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Egeltraktatie
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Egeltraktatie
- 8 spelt-eierkoeken
Steek met een glaasje of steker aan de rand twee halve cirkels uit de koeken, zodat er een lijfje en een spits neusje ontstaat.
- 4 el zuivelspread light
Bestrijk de koeken aan de bolle kant met een dun laagje zuivelspread.
- 8 el hagelslag puur
Bedek elke koek helemaal met de hagelslag. Druk lichtjes aan, zodat er geen wit meer te zien is.
- 1 tl chocoladepasta puur
- 16 krenten
Bestrijk het puntje van het neusje met chocopasta en maak oogjes met de krenten.
variatietip:
Zoet eventueel de roomkaas met wat honing.