Ro­mi­ge po­len­ta met ver­se dop­erw­ten & een ge­kookt ei­tje

Polenta is een traditioneel Noord-Italiaans gerecht gemaakt van maisgriesmeel. Heerlijk romig!

(4) waardeer
italiaans hoofdgerecht Polenta is een traditioneel Noord-Italiaans gerecht gemaakt van maisgriesmeel. Heerlijk romig! 4 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de tenen knoflook fijn. Verhit 30 g boter in de hapjespan en bak de groente en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Kook ondertussen de eieren 6 min. Laat schrikken, pel en halveer ze.
  2. Breng ondertussen het water aan de kook met de bouillontablet en voeg de polenta toe. Laat de polenta al roerend 7 min. koken tot een dikke pap. Zet het vuur uit. Voeg de kaas samen met de rest van de boter toe. Blijf de polenta roeren tot de kaas en boter helemaal zijn opgenomen.
  3. Verdeel de polenta over diepe borden en verdeel de risottogroente en de gehalveerde eieren erover. Bestrooi met de broccocress en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 41 2018 , Allerhande Box Week 33 2019

Romige polenta met verse doperwten & een gekookt eitje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge po­len­ta met ver­se dop­erw­ten & een ge­kookt ei­tje

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 30 g ongezouten roomboter
  • 800 g roerbakgroente

Snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de boter in de hapjespan en bak de groente en knoflook 5 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 4 middelgrote eieren

Kook ondertussen de eieren 6 min. Laat schrikken, pel en halveer ze.

3
3
  • 1 liter kraanwater
  • 1 groentebouillontablet
  • 250 g polenta

Breng ondertussen het water aan de kook met de bouillontablet en voeg de polenta toe. Laat de polenta al roerend 7 min. koken tot een dikke pap.

4
4
  • 80 g Parmigiano Reggiano
  • 50 g ongezouten roomboter

Zet het vuur uit. Voeg de kaas samen met de rest van de boter toe. Blijf de polenta roeren tot de kaas en boter helemaal zijn opgenomen.

5
5

Verdeel de polenta over diepe borden en verdeel de groente en de gehalveerde eieren erover.

6
6
  • 1 bakje broccocress

Bestrooi met de broccocress en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.