Tom kha soep met vis­bal­le­tjes

Geen gehaktballetjes, maar visballetjes. Mét rode curry en verse groenten.

(15) waardeer
thais hoofdgerecht Geen gehaktballetjes, maar visballetjes. Mét rode curry en verse groenten. 4 personen
3 15

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de bosui in ringetjes. Snijd de vis in stukjes en doe in de keukenmachine. Voeg de rode curry pasta, maizena, de helft van de koriander, de helft van de gesneden bosui, de vissaus en de helft van het limoensap toe. Draai tot een glad mengsel. Schep in een kom en roer een keer goed door. Maak er met vochtige handen 20 balletjes van.
  2. Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een soeppan en fruit de Tom Kha kruidenpasta 2 min. op laag vuur. Voeg de kokosmelk en het water toe en breng tegen de kook aan. Doe dan de visballetjes, Thaise wokgroenten en de peultjes erbij. Houd 6 min. tegen de kook aan tot de visballetjes gaar zijn. Breng op smaak met de rest van het limoensap. Verdeel de rijstnoedels over ruime kommen en schep de soep erop. Snijd de rest van de koriander grof. Strooi de bosui en koriander over de soep.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 1.480 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Tom kha soep met visballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tom kha soep met vis­bal­le­tjes

1
1
  • 300 g diepvries kabeljauwfilets

Laat de kabeljauw ontdooien.

2
2
  • 1 limoen
  • 2 bosuitjes

Halveer de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de bosui in ringetjes.

3
3

Snijd de vis in stukjes en doe in de keukenmachine.

4
4
  • 30 g Fairtrade Original Thaise rode curry kruidenpasta
  • 2 el maizena
  • 7½ g verse koriander
  • 2 el vissaus

Voeg de rode curry pasta, maizena, de koriander, de helft van de gesneden bosui, de vissaus en de helft van het limoensap toe.

5
5

Draai tot een glad mengsel. Schep in een kom en roer een keer goed door. Maak er met vochtige handen 5 balletjes per persoon van.

6
6
  • 125 g Fairtrade Original Thaise rijstnoedels van witte rijst

Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7
7
  • 1 el zonnebloemolie
  • 70 g Fairtrade Original Thaise Tom Kha soep kruidenpasta

Verhit de olie in een soeppan en fruit de Tom Kha kruidenpasta 2 min. op laag vuur.

8
8
  • 400 ml Fairtrade kokosmelk in blik
  • 1 liter kraanwater
  • 250 g Thaise wokgroente
  • 200 g verse peultjes

Voeg de kokosmelk en het water toe en breng tegen de kook aan. Doe dan de visballetjes, Thaise wokgroenten en de peultjes erbij.

9
9

Houd 6 min. tegen de kook aan tot de visballetjes gaar zijn. Breng op smaak met de rest van het limoensap.

10
10
  • 7½ g verse koriander

Verdeel de rijstnoedels over ruime kommen en schep de soep erop. Snijd de rest van de koriander grof. Strooi de bosui en koriander over de soep.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.