Traybake met zalm, aardappel en rode ui
Give it a tr(a)y, deze gezonde en goedkope traybake met zalm, aardappel en rode ui.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg vastkokende aardappel
- 250 g winterpeen
- 2 rode uien
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1½ el vadouvan
- 3 el milde olijfolie
- 310 g verse zalmfilets op de huid
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de aardappelen en snijd in parten van ca. 1 cm dik. Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd in plakken van ca. een ½ cm. Snijd de uien in parten en de courgette in plakken van ca. 1 cm. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen.
- Meng de aardappelen met de groente, vadouvan, olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 30 min. in de oven gaar. Schep halverwege om.
- Leg de laatste 10 min. de zalm met de huid naar boven erbij en bak gaar. Verdeel de aardappel en groente over borden en verdeel de zalm in stukken erover.
variatietip:
Liever geen vis? Vervang de zalmfilet door vegetarische balletjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 510 kcal
- eiwit 22 g
-
koolhydraten 50 g
waarvan suikers 11 g -
vet 23 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 80 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Traybake met zalm, aardappel en rode ui
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Traybake met zalm, aardappel en rode ui
Verwarm de oven voor op 220 °C.
- 1 kg vastkokende aardappel
- 250 g winterpeen
Schil de aardappelen en snijd in parten van ca. 1 cm dik. Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd in plakken van ca. een ½ cm.
- 2 rode uien
- 1 courgette
Snijd de uien in parten en de courgette in plakken van ca. 1 cm.
- 1 rode paprika
Halveer de paprika in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen.
- 1½ el vadouvan
- 3 el milde olijfolie
Meng de aardappelen met de groente, vadouvan, olie, peper en eventueel zout.
Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 30 min. in de oven gaar. Schep halverwege om.
- 310 g verse zalmfilets op de huid
Leg de laatste 10 min. de zalm met de huid naar boven erbij en bak gaar.
Verdeel de aardappel en groente over borden en verdeel de zalm in stukken erover.
variatietip:
Liever geen vis? Vervang de zalmfilet door vegetarische balletjes.