Cous­cous met fe­ta en ge­roos­ter­de groen­ten

Geroosterde groenten met couscous en feta; klassiek lekker.

(10) waardeer
hoofdgerecht Geroosterde groenten met couscous en feta; klassiek lekker. 4 personen
4 10

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pompoen en halveer. Verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en de kwarten in stukken van 5 cm. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen. Meng de groenten met 2 el olie (per 4 pers.), peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om.
  2. Breng ondertussen het water met de bouillontablet aan de kook. Laat volledig oplossen. Haal van het vuur af en voeg de couscous en de rest van de olie toe. Dek af en laat 5 min. staan. Roer met een vork de couscous los.
  3. Verdeel de couscous over een grote schaal. Verkruimel de feta en verdeel met de geroosterde groenten over de couscous.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 10 - Uit eigen keuken , Doe Maar Lekker Duurzaam 2018 , Receptkaart 2019 week 21-22

Couscous met feta en geroosterde groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous met fe­ta en ge­roos­ter­de groen­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 AH Biologisch pompoen

Schil de pompoen en halveer. Verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.

3
3
  • 1 AH Biologisch courgette
  • 1 AH Biologisch rode paprika

Snijd de courgette in de lengte in kwarten en de kwarten in stukken van 5 cm. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen.

4
4
  • 2 el milde olijfolie

Meng de groenten met de olie, peper en eventueel zout.

5
5

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om.

6
6
  • 400 ml kraanwater
  • 1 groentebouillontablet

Breng ondertussen het water met de bouillontablet aan de kook. Laat volledig oplossen.

7
7
  • 300 g AH Biologisch couscous
  • 3 el milde olijfolie

Haal van het vuur af en voeg de couscous en de rest van de olie toe. Dek af en laat 5 min. staan. Roer met een vork de couscous los.

8
8
  • 150 g AH Biologisch feta

Verdeel de couscous over een grote schaal. Verkruimel de feta en verdeel met de geroosterde groenten over de couscous.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.