Filodeegloempia's uit de heteluchtfriteuse
In de heteluchtfriteuse bak je verse loempia's in 10 min. knapperig.

Advertentie
Ingrediënten
- 10 vellen diepvries filodeeg
- 50 g mihoen
- 2 liter kraanwater
- 150 g peen julienne
- 200 g fijngesneden prei
- 200 g gesneden spitskool
- 2 el sojasaus
- 1 tl sambal oelek
- 5 el zonnebloemolie
- 5 diepvries filodeeg
- 5 el zoete chilisaus
Keukenspullen
- bakkwast
- heteluchtfriteuse
Advertentie
Bereiden
- Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng het water aan de kook. Doe de peen julienne, prei en spitskool in een grote zeef of vergiet en schenk het kokende water er rustig overheen. Laat de groenten uitlekken en duw het vocht er met de bolle kant van een lepel zo veel mogelijk uit. Doe in een kom en meng er de mihoen, sojasaus en sambal doorheen.
- Neem de helft van de vellen filodeeg uit de verpakking. Neem 1 vel en bestrijk met behulp van de bakkwast met zonnebloemolie. Neem een tiende van het groentemengsel en leg in een langwerpige streep van 10 x 2 cm onder aan het vel deeg. Rol het deeg een stukje op, vouw de zijkanten naar binnen en rol verder op. Neem het mandje uit de heteluchtfriteuse en leg de loempia erin. Maak zo nog 4 loempia’s.
- Verwarm de heteluchtfriteuse voor op 180 °C. Zet het mandje met loempia’s erin en bak ze in 10 min. goudbruin en knapperig. Maak zo nog een portie van loempia’s. Serveer met de zoete chilisaus.
Tip:
Filodeeg is verkrijgbaar in de grotere Albert Heijn-winkels en op ah.nl.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 175 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 24 g
-
vet 7 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 320 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Filodeegloempia's uit de heteluchtfriteuse
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Filodeegloempia's uit de heteluchtfriteuse
- 10 vellen diepvries filodeeg
- 50 g mihoen
- 2 liter kraanwater
Laat het filodeeg ontdooien. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng het water aan de kook.
- 150 g peen julienne
- 200 g fijngesneden prei
- 200 g gesneden spitskool
Doe de peen julienne, prei en spitskool in een grote zeef of vergiet en schenk het kokende water er rustig overheen.
Laat de groenten uitlekken en duw het vocht er met de bolle kant van een lepel zo veel mogelijk uit.
- 2 el sojasaus
- 1 tl sambal oelek
Doe in een kom en meng er de mihoen, sojasaus en sambal doorheen.
- 2½ el zonnebloemolie
Neem de helft van de vellen filodeeg uit de verpakking. Neem 1 vel en bestrijk met behulp van de bakkwast met zonnebloemolie.
Neem een tiende van het groentemengsel en leg in een langwerpige streep van 10 x 2 cm onder aan het vel deeg.
Rol het deeg een stukje op, vouw de zijkanten naar binnen en rol verder op.
Neem het mandje uit de heteluchtfriteuse en leg de loempia erin. Maak zo nog 4 loempia’s.
Verwarm de heteluchtfriteuse voor op 180 °C.
Zet het mandje met loempia’s erin en bak ze in 10 min. goudbruin en knapperig.
- 5 diepvries filodeeg
- 2½ el zonnebloemolie
Maak zo nog een portie van 5 loempia’s.
- 5 el zoete chilisaus
Serveer met de zoete chilisaus.