Pad thai rijstvelloempia’s met garnalen
Het beroemde noedelgerecht toveren we om tot loempia's: dubbel lekker!

Advertentie
Ingrediënten
- 190 g Conimex Street food Thaise pad thai
- 1 limoen
- 8 rijstvellen
- 7½ g verse koriander
- 100 g verse gekookte en gepelde garnaal
- 62½ g taugé
Keukenspullen
- schone theedoek
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijstnoedels uit het pakje streetfood in 6 min. gaar. Roer af en toe met een vork door de noedels. Giet af en spoel onder koud stromend water.
- Halveer de limoen, pers 1 helft uit en snijd de andere helft in 4 partjes. Haal de blaadjes van de koriander. Schep de helft van het zakje saus (uit het pakje streetfood) en 1 el limoensap om met de rijstnoedels.
- Vul een schaal of diep bord tot halverwege met lauwwarm water. Week hierin een rijstvel 20 sec. Leg het vel op een schone, vochtige theedoek om plakken te voorkomen.
- Neem een rijstvel en leg in het midden een aantal blaadjes koriander en verdeel hierover 3 garnalen. Verdeel 1⁄8 van de taugé en 1⁄8 van de rijstnoedels en een paar pindastukjes (uit het pakje streetfood) over de garnalen. Zorg dat de vulling de vorm van een worstje van 7 x 3 cm heeft. Vouw het rijstvel over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol op. Herhaal dit tot alle loempiaatjes gemaakt zijn.
- Serveer de rijstvelloempia’s met de limoenpartjes.
serveertip:
Lekker met hoisinsaus.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 100 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 19 g
-
vet 1 g
waarvan verzadigd 0 g - natrium 200 mg
- vezels 1 g
Pittigheid
Ook te zien in
Pad thai rijstvelloempia’s met garnalen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pad thai rijstvelloempia’s met garnalen
- 190 g Conimex Street food Thaise pad thai
Kook de rijstnoedels uit het pakje streetfood in 6 min. gaar. Roer af en toe met een vork door de noedels. Giet af en spoel onder koud stromend water.
- 1 limoen
Halveer de limoen, pers 1 helft uit en snijd de andere helft in 4 partjes.
Schep de helft van het zakje saus (uit het pakje streetfood) en 1 el limoensap om met de rijstnoedels.
- 8 rijstvellen
Vul een schaal of diep bord tot halverwege met lauwwarm water. Week hierin een rijstvel 20 sec.
Leg het vel op een schone, vochtige theedoek om plakken te voorkomen.
- 7½ g verse koriander
- 100 g verse gekookte en gepelde garnaal
Neem een rijstvel en leg in het midden een aantal blaadjes koriander en verdeel hierover 3 garnalen.
- 62½ g taugé
Verdeel 1⁄8 van de taugé en 1⁄8 van de rijstnoedels en een paar pindastukjes (uit het pakje streetfood) over de garnalen.
Zorg dat de vulling de vorm van een worstje van 7 x 3 cm heeft. Vouw het rijstvel over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol op.
Herhaal dit tot alle loempiaatjes gemaakt zijn.
Serveer de rijstvelloempia’s met de limoenpartjes.
serveertip:
Lekker met hoisinsaus.