Ea­sy oven­stoof met kip­drum­sticks en to­ma­ten­saus

De groenten, de saus en de kip gaan tegelijk de oven in: lekker makkelijk!

(16) waardeer
hoofdgerecht De groenten, de saus en de kip gaan tegelijk de oven in: lekker makkelijk! 4 personen
3 16

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grote ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud water en laat uitlekken. Schil ondertussen de peen en snijd in gelijke plakjes. Maak met een scherp mes schuine inkepingen in de velkant van de kippenpoten. Bestrooi de kip met peper en eventueel zout.
  3. Verdeel de kikkererwten, wortel, kipdrumsticks en saus over een grote ovenschaal. Meng goed door elkaar. Stoof in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar. Snijd de peterselie fijn. Verdeel over de ovenstoof.

variatietip:

Maak van het gerecht een shakshuka. Vervang de kipdrumsticks door 4 AH Biologische eieren en 1 AH Biologische rode paprika. Verwijder van de rode paprika de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verdeel de paprika, kikkererwten, wortel, saus en 100 ml water over een grote ovenschaal. Stoof in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar. Neem na 10 min. uit de oven. Breek de eieren erboven. Laat in de oven verder garen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in
Doe Maar Lekker Duurzaam 2018

Easy ovenstoof met kipdrumsticks en tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ea­sy oven­stoof met kip­drum­sticks en to­ma­ten­saus

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 720 g AH Biologisch kikkererwten in pot
  • 750 g AH Biologisch winterpenen

Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud water en laat uitlekken. Schil ondertussen de peen en snijd in gelijke plakjes.

3
3
  • 610 g scharrel kipdrumsticks naturel

Maak met een scherp mes schuine inkepingen in de velkant van de kippenpoten. Bestrooi de kip met peper en eventueel zout.

4
4
  • 500 g Bertolli pastasaus kruidig in zak

Verdeel de kikkererwten, wortel, kipdrumsticks en saus over een grote ovenschaal.

5
5

Meng goed door elkaar. Stoof in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar.

6
6
  • 15 g AH Biologisch verse platte peterselie in pot

Snijd de peterselie fijn. Verdeel over de ovenstoof.

variatietip:

Maak van het gerecht een shakshuka. Vervang de kipdrumsticks door 4 AH Biologische eieren en 1 AH Biologische rode paprika. Verwijder van de rode paprika de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verdeel de paprika, kikkererwten, wortel, saus en 100 ml water over een grote ovenschaal. Stoof in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar. Neem na 10 min. uit de oven. Breek de eieren erboven. Laat in de oven verder garen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.