Thaise rijstroerbak met groente, gemarineerd varkensvlees & satésaus
Roerbakken blijft favoriet! Wat heb je nodig? Rijst, groente en vlees.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 325 g gele rijst
- 500 g magere varkenslappen
- 3 el Conimex ketjap manis
- 1 el vloeibare honing
- 2 el arachideolie
- 400 g Conimex pindasaus mild in pot
- 400 Thaise wokgroente
- 1 komkommer
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
- Snijd de hamlappen in stukken van 2 cm en meng met ⅔ van de ketjap en de honing. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak het vlees in 3 min. rondom bruin. Voeg de pindasaus toe en verwarm nog 5 min. op laag vuur.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en bak de Thaise wokgroente en de rest van de ketjap 5 min. Voeg de rijst toe en warm 1 min. mee.
- Halveer de komkommer in de lengte en snijd in schuine halve plakjes. Serveer de rijstroerbak met de saté en komkommer.
combinatietip:
Lekker met kroepoek naturel en gebakken uitjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 805 kcal
- eiwit 41 g
- koolhydraten 108 g
-
vet 22 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 1.280 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Thaise rijstroerbak met groente, gemarineerd varkensvlees & satésaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Thaise rijstroerbak met groente, gemarineerd varkensvlees & satésaus
- 325 g gele rijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
- 500 g magere varkenslappen
- 2 el Conimex ketjap manis
- 1 el vloeibare honing
Snijd de hamlappen in stukken van 2 cm en meng met de ketjap en de honing.
- 1 el arachideolie
- 400 g Conimex pindasaus mild in pot
Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees in 3 min. rondom bruin. Voeg de pindasaus toe en verwarm nog 5 min. op laag vuur.
- 1 el arachideolie
- 400 Thaise wokgroente
- 1 el Conimex ketjap manis
Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en bak de Thaise wokgroente en de rest van de ketjap 5 min.
Voeg de rijst toe en warm 1 min. mee.
- 1 komkommer
Halveer de komkommer in de lengte en snijd in schuine halve plakjes. Serveer de rijstroerbak met de saté en komkommer.
combinatietip:
Lekker met kroepoek naturel en gebakken uitjes.