Pur­ple ni­ce­cream

Een zoet & bewust dessert: daar wordt toch iedereen aan de tafel vrolijk van?

(3) waardeer
nagerecht Een zoet & bewust dessert: daar wordt toch iedereen aan de tafel vrolijk van? 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • metalen brownievorm (20 x 20 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel de rijpe bananen, snijd ze in plakjes van 1 cm en doe de plakjes in een diepvrieszakje. Leg minimaal 5 uur in de vriezer of totdat ze bevroren zijn.
  2. Doe de bevroren bananen en bramen in de keukenmachine. Voeg het vanille-extract en de kokosyoghurt toe en mix tot een gladde massa met de textuur van softijs. Schep in een lage vorm en zet minimaal 3 uur afgedekt terug in de vriezer. Roer het ijs elk uur een keer door.
  3. Neem het ijs uit de vriezer en schep met een lepel of ijsschep een mooie bol in een diep bord of een kommetje. Bestrooi met een paar viooltjes. Serveer direct.

bereidingstip:

In een metalen vorm bevriezen de ingrediënten mooier egaal en sneller.

variatietip:

Je kunt met n’icecream variëren in kleur en smaak. Houd wel bananen aan als basis, maar vervang de bramen bijvoorbeeld door (diepvries)mango.

Tip:

Geen eetbare bloemetjes? Je kunt het ijs ook decoreren met bosvruchten, kokosflakes of grof gehakte pistachenootjes

Tip:

N’icecream staat voor bewust ijs dat je maakt zonder ijsmachine.

video

Pur­ple n’ice­cream

leuk-snel - 00:17 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Purple nicecream

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pur­ple ni­ce­cream

1
1
  • 2 bananen

Pel de rijpe bananen, snijd ze in plakjes van 1 cm en doe de plakjes in een diepvrieszakje. Leg minimaal 5 uur in de vriezer of totdat ze bevroren zijn.

2
2
  • 125 g diepvries bramen
  • 2 tl Nielsen Massey Madagascar bourbon vanille-extract
  • 150 g creamy kokos naturel

Doe de bevroren bananen en bramen in de keukenmachine. Voeg het vanille-extract en de kokosyoghurt toe en mix tot een gladde massa met de textuur van softijs.

3
3

Schep in een lage vorm en zet minimaal 3 uur afgedekt terug in de vriezer. Roer het ijs elk uur een keer door.

4
4

Neem het ijs uit de vriezer en schep met een lepel of ijsschep een mooie bol in een diep bord of een kommetje.

5
5
  • 5 g AH Excellent eetbare bloemetjes

Bestrooi met een paar viooltjes. Serveer direct.

bereidingstip:

In een metalen vorm bevriezen de ingrediënten mooier egaal en sneller.

variatietip:

Je kunt met n’icecream variëren in kleur en smaak. Houd wel bananen aan als basis, maar vervang de bramen bijvoorbeeld door (diepvries)mango.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.