Ba­sis­re­cept me­rin­gue

Wij zorgen dat meringue in jouw keuken nooit meer mislukt.

  • nagerecht
  • 8 stuks
  • 165 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 2 uur wachten
    • 8 uur oventijd
(3) waardeer
nagerecht Wij zorgen dat meringue in jouw keuken nooit meer mislukt. 8 stuks
5 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine of handmixer
  • handmixer
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 90 ºC.
  2. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Zorg dat een kom en de gardes van de mixer helemaal schoon en vetvrij zijn. Splits de eieren, zorg dat er geen spoortje eigeel in het eiwit terechtkomt (de eidooiers worden niet gebruikt). Doe het eiwit in de vetvrije kom. Voeg 1 el citroensap (per 8 stuks), het citroenrasp en de kristalsuiker toe. Klop het eiwit met de mixer tot je een stevig en glanzend eiwitschuim hebt. Zeef de poedersuiker en de maizena boven het schuim en spatel door elkaar.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met behulp van 2 eetlepels bergjes eiwitschuim op de bakplaat met een doorsnede van ca. 8 cm. Bak de meringues 4 uur in het midden van de oven. Ze moeten zo wit mogelijk blijven. Zet de oven uit en laat ze in ca. 2 uur afkoelen in de oven met de ovendeur een stukje open.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 39 g
  • natrium 40 mg
Tags
Ook te zien in
december 2018

Basisrecept meringue

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­sis­re­cept me­rin­gue

1
1

Verwarm de oven voor op 90 ºC.

2
2
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

3
3

Zorg dat een kom en de gardes van de mixer helemaal schoon en vetvrij zijn.

4
4
  • 5 middelgrote eieren

Splits de eieren, zorg dat er geen spoortje eigeel in het eiwit terechtkomt (de eidooiers worden niet gebruikt).

5
5
  • 150 g fijne kristalsuiker

Doe het eiwit in de vetvrije kom. Voeg 1 el citroensap (per 8 stuks), het citroenrasp en de kristalsuiker toe.

6
6

Klop het eiwit met de mixer tot je een stevig en glanzend eiwitschuim hebt.

7
7
  • 150 g poedersuiker
  • 1 el maizena

Zeef de poedersuiker en de maizena boven het schuim en spatel door elkaar.

8
8

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met behulp van 2 eetlepels bergjes eiwitschuim op de bakplaat met een doorsnede van ca. 8 cm.

9
9

Bak de meringues 4 uur in het midden van de oven. Ze moeten zo wit mogelijk blijven.

10
10

Zet de oven uit en laat ze in ca. 2 uur afkoelen in de oven met de ovendeur een stukje open.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.