Vol­ko­ren­na­si

Fan van nasi? Je favoriete gerecht past met een paar kleine aanpassingen perfect in een verantwoord eetpatroon.

(5) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Fan van nasi? Je favoriete gerecht past met een paar kleine aanpassingen perfect in een verantwoord eetpatroon. 4 personen
3 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Laat iets afkoelen.
  2. Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn. Verhit ½ van de olie in een wok en fruit de gember, knoflook en sambal 2 min. op laag vuur. Draai het vuur hoog en voeg de nasi/bamigroenten toe, met uitzondering van de rode peper. Roerbak 5 min. op hoog vuur. Voeg de rijst toe en roerbak nog 3 min.
  3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en breek de eieren erboven. Bak in 3 min. de spiegeleieren. Schep de nasi in een schaal en strooi de pinda’s erover. Serveer de eieren erbij.

bereidingstip:

Houd je van pittig, snijd dan 1 of 2 rode pepers uit de nasi/bamigroenten fijn en voeg naar smaak toe.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Volkorennasi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren­na­si

1
1
  • 300 g volkorenbasmatirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Laat iets afkoelen.

2
2
  • 3 cm verse gember

Schil ondertussen de gember en snijd fijn.

3
3
  • 1 teen knoflook

Snijd de knoflook fijn.

4
4
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 tl sambal manis

Verhit de olie in een wok en fruit de gember, knoflook en sambal 2 min. op laag vuur.

5
5
  • 900 g AH BASIC nasi bami groente

Draai het vuur hoog en voeg de nasi/bamigroenten toe, met uitzondering van de rode peper.

6
6

Roerbak 5 min. op hoog vuur. Voeg de rijst toe en roerbak nog 3 min.

7
7
  • 1 el zonnebloemolie
  • 4 AH BASIC wit scharreleieren

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en breek de eieren erboven. Bak in 3 min. de spiegeleieren.

8
8
  • 40 g ongezouten pinda's

Schep de nasi in een schaal en strooi de pinda’s erover. Serveer de eieren erbij.

bereidingstip:

Houd je van pittig, snijd dan 1 of 2 rode pepers uit de nasi/bamigroenten fijn en voeg naar smaak toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.