Volkorennasi
Fan van nasi? Je favoriete gerecht past met een paar kleine aanpassingen perfect in een verantwoord eetpatroon.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g volkoren basmatirijst
- 3 cm verse gember
- 1 teen knoflook
- 2 el zonnebloemolie
- 2 tl sambal manis
- 900 g AH BASIC nasi bami groente
- 4 AH BASIC wit scharreleieren
- 40 g ongezouten pinda's
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Laat iets afkoelen.
- Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn. Verhit ½ van de olie in een wok en fruit de gember, knoflook en sambal 2 min. op laag vuur. Draai het vuur hoog en voeg de nasi/bamigroenten toe, met uitzondering van de rode peper. Roerbak 5 min. op hoog vuur. Voeg de rijst toe en roerbak nog 3 min.
- Verhit de rest van de olie in een koekenpan en breek de eieren erboven. Bak in 3 min. de spiegeleieren. Schep de nasi in een schaal en strooi de pinda’s erover. Serveer de eieren erbij.
bereidingstip:
Houd je van pittig, snijd dan 1 of 2 rode pepers uit de nasi/bamigroenten fijn en voeg naar smaak toe.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 550 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 62 g
-
vet 22 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 160 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Volkorennasi
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Volkorennasi
- 300 g volkoren basmatirijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Laat iets afkoelen.
- 3 cm verse gember
Schil ondertussen de gember en snijd fijn.
- 1 teen knoflook
Snijd de knoflook fijn.
- 1 el zonnebloemolie
- 2 tl sambal manis
Verhit de olie in een wok en fruit de gember, knoflook en sambal 2 min. op laag vuur.
- 900 g AH BASIC nasi bami groente
Draai het vuur hoog en voeg de nasi/bamigroenten toe, met uitzondering van de rode peper.
Roerbak 5 min. op hoog vuur. Voeg de rijst toe en roerbak nog 3 min.
- 1 el zonnebloemolie
- 4 AH BASIC wit scharreleieren
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en breek de eieren erboven. Bak in 3 min. de spiegeleieren.
- 40 g ongezouten pinda's
Schep de nasi in een schaal en strooi de pinda’s erover. Serveer de eieren erbij.
bereidingstip:
Houd je van pittig, snijd dan 1 of 2 rode pepers uit de nasi/bamigroenten fijn en voeg naar smaak toe.