Spi­cy wok­ge­recht met vol­ko­ren­noe­dels en gar­na­len

Broccoli en wokgroente met garnalen en noedels: dat is pas een goed wokgerecht!

(11) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Broccoli en wokgroente met garnalen en noedels: dat is pas een goed wokgerecht! 4 personen
4 11

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snijd in plakjes. Halveer de pepers in de lengte. Verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees Œfijn. Snijd de knoŒflook fŒijn.
  2. Verhit de arachideolie in een wok en roerbak de broccoli 3 min. op hoog vuur. Voeg het water toe en roerbak tot het vocht is verdampt. Voeg de knoŒflook, de peper en de wokgroente toe en roerbak nog 5 min.
  3. Meng de sojasaus met de sesamolie en meng met de garnalen. Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Schep het garnalenmengsel samen met de noedels nog kort door de groente.

Tip:

De sojasaus een 'weekkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per week maximaal 3 keer iets groters (de ‘weekkeuze’) buiten de Schijf kiezen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 13 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Spicy wokgerecht met volkorennoedels en garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­cy wok­ge­recht met vol­ko­ren­noe­dels en gar­na­len

1
1
  • 500 g broccoli

Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snijd in plakjes.

2
2
  • 2 verse rode peper
  • 2 tenen knoflook

Halveer de pepers in de lengte. Verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees Œfijn. Snijd de knoŒflook fŒijn.

3
3
  • 3 el arachideolie

Verhit de arachideolie in een wok en roerbak de broccoli 3 min. op hoog vuur.

4
4
  • 50 ml kraanwater
  • 400 g Chinese wokgroente sugarsnaps-paksoi

Voeg het water toe en roerbak tot het vocht is verdampt. Voeg de knoŒflook, de peper en de wokgroente toe en roerbak nog 5 min.

5
5
  • 2 el sojasaus
  • 2 tl sesamolie
  • 200 g verse gekookte en gepelde garnaal

Meng de sojasaus met de sesamolie en meng met de garnalen.

6
6
  • 200 g Go-Tan volkorennoedels

Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

7
7

Schep het garnalenmengsel samen met de noedels nog kort door de groente.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.