Ge­gril­de ro­de­kool met quinoa­sa­la­de

Wauw, wat een plaatje! En het past nog in een gezond eetpatroon ook.

(13) waardeer
hoofdgerecht Wauw, wat een plaatje! En het past nog in een gezond eetpatroon ook. 4 personen
4 13

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd ca. 1 cm van de onderkant van de kool, zo maak je hem stabiel om te snijden. Snijd de kool van boven naar beneden in 1 plak van 1½ cm dik per persoon (ongeveer 250 g per stuk). Snijd de overgebleven kool (de zijkanten) in fijne, korte reepjes en houd apart. Leg de koolplakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer ze met de olijfolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar, tot ze mooi bruin beginnen te worden.
  2. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de bosuitjes in zo dun mogelijke ringetjes, ook het groen. Houd het groen apart. Boen de citroenen schoon, rasp de gele schillen en pers de vruchten uit. Meng de helft van het sap met de helft van het rasp, de sesamolie en sojasaus tot dressing. Meng de rest van het rasp en sap met de tahin en het water en voeg naar smaak peper en zout toe.
  3. Meng de fijngesneden rodekool en het witte deel van de bosui door het gare quinoamengsel. Roer de sojadressing erdoor. Verdeel de quinoa over de borden. Leg hierop de gegrilde rodekool. Verdeel de tahindressing erover en bestrooi het geheel met het achtergehouden groene deel van de bosui.

Tip:

De sojasaus is een 'weekkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per week maximaal 3 keer iets groters (de ‘weekkeuze’) buiten de Schijf kiezen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 16 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde rodekool met quinoasalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de ro­de­kool met quinoa­sa­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 1 rodekool

Snijd ca. 1 cm van de onderkant van de kool, zo maak je hem stabiel om te snijden.

3
3

Snijd de kool van boven naar beneden in 1 plak van 1½ cm dik per persoon (ongeveer 250 g per stuk).

4
4

Snijd de overgebleven kool (de zijkanten) in fijne, korte reepjes en houd apart.

5
5
  • 1 el milde olijfolie

Leg de koolplakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer ze met de olijfolie en bestrooi met peper en eventueel zout.

6
6

Rooster in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar, tot ze mooi bruin beginnen te worden.

7
7
  • 300 g quinoa plus

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8
8
  • 4 bosuitjes

Snijd de bosuitjes in zo dun mogelijke ringetjes, ook het groen. Houd het groen apart.

9
9
  • 2 citroenen
  • 1 el sesamolie
  • 2 el sojasaus less salt

Boen de citroenen schoon, rasp de gele schillen en pers de vruchten uit. Meng de helft van het sap met de helft van het rasp, de sesamolie en sojasaus tot dressing.

10
10
  • 3 el Bio Today tahini white in pot
  • 1 el kraanwater

Meng de rest van het rasp en sap met de tahin en het water en voeg naar smaak peper en zout toe.

11
11

Meng de fijngesneden rodekool en het witte deel van de bosui door het gare quinoamengsel. Roer de sojadressing erdoor.

12
12

Verdeel de quinoa over de borden. Leg hierop de gegrilde rodekool.

13
13

Verdeel de tahindressing erover en bestrooi het geheel met het achtergehouden groene deel van de bosui.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.