Vol­ko­ren pas­ta met avo­ca­do­saus en ge­hakt

Op elk weekmenu staat wel een pasta. Voor volgende week: spaghetti met avocado en geitenkaas.

(17) waardeer
italiaans hoofdgerecht Op elk weekmenu staat wel een pasta. Voor volgende week: spaghetti met avocado en geitenkaas. 4 personen
4 17

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen een hapjespan met antiaanbaklaag en bak het gehakt samen met de tijm op middelhoog vuur in ca. 3 min. rul. Giet zo veel mogelijk van het vocht af en zet terug op het vuur. Zet het vuur iets hoger en blijf al roerend bakken tot het vlees knapperig wordt. Dit duur ca. 8 min.
  2. Snipper de rode ui. Doe de in een kom en giet er wat kokend water over. Laat staan tot gebruik.
  3. Snijd de tomaten in parten van 1 cm en het basilicum in reepjes. Meng met de olijfolie. Giet de ui af en meng door de tomatensalade.
  4. Snijd de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees in een hoge beker. Voeg de geitenkaas en het kokende water toe en pureer tot een gladde saus. Verdeel achtereenvolgend de pasta, avocadosaus, het gehakt en de tomatensalade over de borden.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 740 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
januari 2019

Volkoren pasta met avocadosaus en gehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren pas­ta met avo­ca­do­saus en ge­hakt

1
1
  • 300 g volkoren spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 300 g mager rundergehakt
  • ½ el gedroogde tijm

Verhit ondertussen een hapjespan met antiaanbaklaag en bak het gehakt samen met de tijm op middelhoog vuur in ca. 3 min. rul.

3
3

Giet zo veel mogelijk van het vocht af en zet terug op het vuur.

4
4

Zet het vuur iets hoger en blijf al roerend bakken tot het vlees knapperig wordt. Dit duur ca. 8 min.

5
5
  • ½ rode ui

Snipper de rode ui.

6
6
  • 50 ml kokend water

Doe de ui in een kom en giet er het kokend water over. Laat staan tot gebruik.

7
7
  • 300 g cocktailtomaten
  • 15 g verse basilicum

Snijd de tomaten in parten van 1 cm en het basilicum in reepjes.

8
8
  • 2 el olijfolie extra vierge

Meng met de olijfolie. Giet de ui af en meng door de tomatensalade.

9
9
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees in een hoge beker.

10
10
  • 125 g verse geitenkaas naturel 45+
  • 100 ml kokend water

Voeg de geitenkaas en het kokende water toe en pureer tot een gladde saus.

11
11

Verdeel achtereenvolgend de pasta, avocadosaus, het gehakt en de tomatensalade over de borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.