Azi­a­ti­sche roer­bak met ge­krui­de kip

Boordevol groenten en boordevol smaak, deze lekkere Aziatische schotel

(8) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Boordevol groenten en boordevol smaak, deze lekkere Aziatische schotel 4 personen
4 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook 1 min. op laag vuur. Voeg het kipgehakt en de Oosterse Kipkruiden toe en roerbak ca. 4 min. op middelhoog vuur.
  3. Voeg de kool en peen toe en roerbak nog 2 min. tot de groenten beetgaar zijn. Breng op smaak met de ketjap. Serveer met de rijst en kroepoek.

serveertip:

Lekker met sambal.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 03-04

Aziatische roerbak met gekruide kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Azi­a­ti­sche roer­bak met ge­krui­de kip

1
1
  • 300 g pandanrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 tenen knoflook

Snijd de knoflook fijn.

3
3
  • 2 el arachideolie

Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook 1 min. op laag vuur.

4
4
  • 300 g scharrel kipgehakt
  • 1½ el Euroma Oosterse kipkruiden

Voeg het kipgehakt en de Oosterse Kipkruiden toe en roerbak ca. 4 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 400 g koelvers gesneden spitskool
  • 150 g peen julienne

Voeg de kool en peen toe en roerbak nog 2 min. tot de groenten beetgaar zijn.

6
6
  • 2 el ketjap manis
  • 60 g Indonesische cassavekroepoek

Breng op smaak met de ketjap. Serveer met de rijst en kroepoek.

serveertip:

Lekker met sambal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.