Aziatische roerbak met gekruide kip
Boordevol groenten en boordevol smaak, deze lekkere Aziatische schotel

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g pandanrijst
- 2 tenen knoflook
- 2 el arachideolie
- 300 g scharrel kipgehakt
- 1½ el Euroma Oosterse kipkruiden
- 400 g koelvers gesneden spitskool
- 150 g peen julienne
- 2 el ketjap manis
- 60 g Indonesische cassavekroepoek
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de knoflook fijn.
- Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook 1 min. op laag vuur. Voeg het kipgehakt en de Oosterse Kipkruiden toe en roerbak ca. 4 min. op middelhoog vuur.
- Voeg de kool en peen toe en roerbak nog 2 min. tot de groenten beetgaar zijn. Breng op smaak met de ketjap. Serveer met de rijst en kroepoek.
serveertip:
Lekker met sambal.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 645 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 79 g
-
vet 25 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 520 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Aziatische roerbak met gekruide kip
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aziatische roerbak met gekruide kip
- 300 g pandanrijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 2 tenen knoflook
Snijd de knoflook fijn.
- 2 el arachideolie
Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook 1 min. op laag vuur.
- 300 g scharrel kipgehakt
- 1½ el Euroma Oosterse kipkruiden
Voeg het kipgehakt en de Oosterse Kipkruiden toe en roerbak ca. 4 min. op middelhoog vuur.
- 400 g koelvers gesneden spitskool
- 150 g peen julienne
Voeg de kool en peen toe en roerbak nog 2 min. tot de groenten beetgaar zijn.
- 2 el ketjap manis
- 60 g Indonesische cassavekroepoek
Breng op smaak met de ketjap. Serveer met de rijst en kroepoek.
serveertip:
Lekker met sambal.