Bloem­kool-ker­rie­soep met ve­gaspek­jes

Een kruidige soep met een prachtkleur. Daar word je warm van!

(19) waardeer
hollands voorgerecht Een kruidige soep met een prachtkleur. Daar word je warm van! 4 personen
4 19

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de steel in stukjes. Verhit de helft van de olie in een soeppan. Bak hierin gedurende 3 min. de bloemkoolroosjes, de stukjes die je van de steel hebt gesneden en de kerrie. Roer regelmatig.
  2. Voeg heet water, de bouillontablet en sojasaus toe. Laat met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur koken.
  3. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 5 min. goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  4. Voeg de kokosmelk toe aan de soep en verwarm 3 min. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de speckjes krokant. Neem de soep van het vuur, pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper. Verdeel over de kommen en garneer met het amandelschaafsel en de speckjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.240 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2019 nr. 02 - Soep, winterkost om warm van te worden , Allerhande Box Week 10 2019 , Receptkaart 2019 week 09-10

Bloemkool-kerriesoep met vegaspekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool-ker­rie­soep met ve­gaspek­jes

1
1
  • 1 bloemkool

Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de steel in stukjes.

2
2
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de olie in een soeppan.

3
3
  • 1 el kerriepoeder

Bak hierin gedurende 3 min. de bloemkoolroosjes, de stukjes die je van de steel hebt gesneden en de kerrie. Roer regelmatig.

4
4
  • 750 ml heet water
  • 1 groentebouillontablet
  • 1 el sojasaus

Voeg heet water, de bouillontablet en sojasaus toe.

5
5

Laat met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur koken.

6
6
  • 55 g amandelschaafsel

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 5 min. goudbruin.

7
7

Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

8
8
  • 200 ml kokosmelk

Voeg de kokosmelk toe aan de soep en verwarm 3 min.

9
9
  • 1 el milde olijfolie
  • 125 g vega speckreepjes gerookt

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de speckjes krokant.

10
10

Neem de soep van het vuur, pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper.

11
11

Verdeel over de kommen en garneer met het amandelschaafsel en de speckjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.