bewaar
'Foeyonghai' met bami
'Foeyonghai' met bami
bewaar

'Foeyonghai' met bami

Goedgevulde -op het Chinese geïnspireerde- omelet met een heerlijke gember-tomatensaus

20 min. bereiden
licht pittig
64waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

6 tl

sesamolie

350 g

tomato frito

3 el

gembersiroop

1 el

sojasaus

450 g

nasi-bamigroente

425 g

babymais uit blik

200 g

mienestjes

8

middelgrote eieren

3 el

kraanwater

2 el

Saitaku zwart sesamzaad geroosterd in strooier

Dit heb je nodig

  • wok

Goedgevulde -op het Chinese geïnspireerde- omelet met een heerlijke gember-tomatensaus

Aan de slag

1

Snijd de knolook fijn. Verhit 1/6 van de sesamolie in een koekenpan en fruit de knolook 2 min. op laag vuur. Voeg de tomato frito, gembersiroop en sojasaus toe en laat 5 min. zachtjes koken.

2

Snijd het vruchtvlees van de rode peper uit het groentepakket fijn. Verhit 1/6 van de sesamolie in een wok met antiaanbaklaag en bak de groente, mais en rode peper 8 min. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Kook ondertussen de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de groente met de mie.

3

Klop ondertussen de eieren los met het water, de helft van het sesamzaad, peper en eventueel zout. Verhit 1/6 van de sesamolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en schenk ¼ van het mengsel erin. Bak de omelet 2 min. tot de bovenkant bijna gestold is. Draai om en bak de andere kant in 1 min. goudbruin. Bak zo alle omeletten. Houd warm op een bord onder een deksel.

4

Verdeel de bami over de omeletten en klap dubbel. Verdeel de gember-tomatensaus en de rest van het sesamzaad erover

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

'Foeyonghai' met bami

Goedgevulde -op het Chinese geïnspireerde- omelet met een heerlijke gember-tomatensaus

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig