Bloemkoolrijst met roergebakken biefstuk & aspergebroccoli
Makkelijk eenpersoons maaltje dat ook nog eens low carb is. Waar wachten we eigenlijk op?
Ingrediënten
1 persoon
125 g
biefstukken
200 g
koelverse bloemkoolroosjes
½
verse groene jalapeñopeper
1 cm
verse gember
7.5 g
verse koriander
200 g
aspergebroccoli
2 el
sesamolie
1 el
Japanse sojasaus
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine
Aan de slag
Zorg dat de biefstuk op kamertemperatuur is. Snijd de biefstuk in reepjes van ca. 8 cm lang en 1 cm dik. Maal de bloemkoolroosjes in de keukenmachine of bakje van de staafmixer tot bloemkoolrijst. Snijd het pepertje fijn. Schil en rasp de gember en snijd de koriander grof.
Blancheer de aspergebroccoli 2 min. in kokend water met zout. Schep de aspergebroccoli met een schuimspaan uit het water en laat goed uitlekken. Blancheer de bloemkool 1 min. in hetzelfde kokende water en giet af.
Verhit ondertussen de sesamolie in een wok en bak de biefstukreepjes op hoog vuur 1 min. Zet het vuur laag en voeg de peper, gember, aspergebroccoli en sojasaus toe.
Doe de bloemkoolrijst in een bord en schep de aspergebroccoli-biefstuk erop. Bestrooi met de koriander.
Bloemkoolrijst met roergebakken biefstuk & aspergebroccoli
Makkelijk eenpersoons maaltje dat ook nog eens low carb is. Waar wachten we eigenlijk op?

hoofdgerecht
1 personen
424 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Zorg dat de biefstuk op kamertemperatuur is. Snijd de biefstuk in reepjes van ca. 8 cm lang en 1 cm dik. Maal de bloemkoolroosjes in de keukenmachine of bakje van de staafmixer tot bloemkoolrijst. Snijd het pepertje fijn. Schil en rasp de gember en snijd de koriander grof.
Blancheer de aspergebroccoli 2 min. in kokend water met zout. Schep de aspergebroccoli met een schuimspaan uit het water en laat goed uitlekken. Blancheer de bloemkool 1 min. in hetzelfde kokende water en giet af.
Verhit ondertussen de sesamolie in een wok en bak de biefstukreepjes op hoog vuur 1 min. Zet het vuur laag en voeg de peper, gember, aspergebroccoli en sojasaus toe.
Doe de bloemkoolrijst in een bord en schep de aspergebroccoli-biefstuk erop. Bestrooi met de koriander.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 1 persoon)125 g biefstukken
200 g koelverse bloemkoolroosjes
½ verse groene jalapeñopeper
1 cm verse gember
7½ g verse koriander
200 g aspergebroccoli
2 el sesamolie
1 el Japanse sojasaus
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine