Verse groene loempia's
Serveer dit vegan voorgerecht ook eens als hapje bij de borrel.

Advertentie
Ingrediënten
- 100 g dikke rijstnoedels
- 1 el arachideolie
- 180 g AH Biologisch tofu roerbakgehakt fijngekruid
- 10 g verse munt
- 15 g verse koriander
- 4 snoepkomkommers
- ½ limoen
- 2 eetrijpe avocado's
- 1 el sesamolie
- 3 el kraanwater
- 12 rijstvellen
Keukenspullen
- staafmixer met hoge beker
Advertentie
Bereiden
- Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een koekenpan en bak de tofu 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant.
- Haal de blaadjes van de takjes munt en koriander. Snijd de komkommers in de lengte in reepjes. Pers de limoen uit. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de helft van het vruchtvlees in de lengte in dunne reepjes.
- Doe de rest van het vruchtvlees in een hoger beker en pureer samen met 1 el limoensap (per 12 stuks), de sesamolie, het water en ⅓ van de kruiden tot een dip. Breng op smaak met peper, zout en eventueel extra limoensap.
- Zet een ondiepe schaal met warm water klaar. Maak een schone theedoek nat, wring uit en leg op het werkblad. Dompel steeds een rijstvel helemaal onder in het warme water en leg dan op de vochtige theedoek. Het vel is dan nog wat hard, maar wordt zacht terwijl je het belegt.
- Leg een paar cm onder het midden van het rijstvel wat kruiden. Leg daar wat plakjes avocado, wat komkommer, tofu en noedels op.
- Vouw de onderkant van het rijstvel zo strak mogelijk over de vulling en rol een slag. Houd de vulling stevig vast en klap de zijkanten naar binnen. Rol de springroll verder op. Maak zo nog 11 springrolls. Serveer ze met de dipsaus.
serveertip:
Lekker met extra zwart sesamzaad om apart in te dippen.

Verse groene loempia’s
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 155 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 14 g
-
vet 9 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 120 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Verse groene loempia's
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Verse groene loempia's
- 100 g dikke rijstnoedels
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 1 el arachideolie
- 180 g AH Biologisch tofu roerbakgehakt fijngekruid
Verhit de olie in een koekenpan en bak de tofu 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant.
- 10 g verse munt
- 15 g verse koriander
- 4 snoepkomkommers
Haal de blaadjes van de takjes munt en koriander. Snijd de komkommers in de lengte in reepjes.
- ½ limoen
Pers de limoen uit.
- 2 eetrijpe avocado's
Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
Snijd de helft van het vruchtvlees in de lengte in dunne reepjes.
- 1 el sesamolie
- 3 el kraanwater
Doe de rest van het vruchtvlees in een hoger beker en pureer samen met 1 el limoensap (per 12 stuks), de sesamolie, het water en 1/3 van de kruiden tot een dip.
Breng op smaak met peper, zout en eventueel extra limoensap.
Zet een ondiepe schaal met warm water klaar. Maak een schone theedoek nat, wring uit en leg op het werkblad.
- 12 rijstvellen
Dompel steeds een rijstvel helemaal onder in het warme water en leg dan op de vochtige theedoek.
Het vel is dan nog wat hard, maar wordt zacht terwijl je het belegt.
Leg een paar cm onder het midden van het rijstvel wat kruiden. Leg daar wat plakjes avocado, wat komkommer, tofu en noedels op.
Vouw de onderkant van het rijstvel zo strak mogelijk over de vulling en rol een slag. Houd de vulling stevig vast en klap de zijkanten naar binnen.
Rol de springroll verder op. Maak zo nog 11 springrolls. Serveer ze met de dipsaus.
serveertip:
Lekker met extra zwart sesamzaad om apart in te dippen.