Prei­stamp­pot met to­nijn & ge­kookt ei

Op een koude dag weer lekker warm worden met een preistamppotje. Heerlijk!

(4) waardeer
hollands hoofdgerecht Op een koude dag weer lekker warm worden met een preistamppotje. Heerlijk! 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken, pel en snijd in parten. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de prei 6 min. Laat de tonijn uitlekken en snijd de peterselie fijn. Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met de zuivelspread en eventueel wat kookvocht tot een smeuïge puree. Meng de prei en peterselie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de tonijn en eiparten erover.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Preistamppot met tonijn & gekookt ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Prei­stamp­pot met to­nijn & ge­kookt ei

1
1
  • 1 kg iets kruimige aardappelen

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.

2
2
  • 4 middelgrote eieren

Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken, pel en snijd in parten.

3
3
  • 2 el milde olijfolie
  • 800 g koelverse gesneden prei
  • 320 g Princes tonijnmoot in water
  • 15 g verse peterselie

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de prei 6 min. Laat de tonijn uitlekken en snijd de peterselie fijn.

4
4
  • 200 g zuivelspread

Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met de zuivelspread en eventueel wat kookvocht tot een smeuïge puree.

5
5

Meng de prei en peterselie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de tonijn en eiparten erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.