Mi­ni­tor­til­la’s met pul­led chic­ken en avo­ca­dosal­sa

Tortilla's met Frans kippetje gepocheerd in chipotle en geserveerd met fris pittige salsa van tomaat, avocado, koriander en limoen

(31) waardeer
zuid-amerikaans hoofdgerecht Tortilla's met Frans kippetje gepocheerd in chipotle en geserveerd met fris pittige salsa van tomaat, avocado, koriander en limoen 4 personen
4 31

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng het water aan de kook met 4/5 chipotlesaus. Leg de kip erin, zet het vuur laag en laat 10 min. staan (pocheren). Neem de kip uit de pan en laat iets afkoelen.
  2. Verwijder het steeltje van de rode peper en snijd het vruchtvlees fijn. Snipper de ui. Snijd de koriander fijn. Pers de limoen uit. Snijd de tomaten in blokjes van een ½ cm en meng met de rode peper, koriander, ui en het limoensap. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in blokjes van een ½ cm en meng door de tomaten. Breng eventueel op smaak met zout.
  3. Verwarm ondertussen de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Trek de gare kipfilet met 2 vorken in plukjes uit elkaar (pulled chicken). Meng de rest van de diced chipotle erdoor. Verdeel de kip over de tortilla’s en schep de salsa erop.
video

Mi­ni­tor­til­la’s met pul­led chic­ken en avo­ca­dosal­sa

recipevideo - 00:31 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Minitortilla’s met pulled chicken en avocadosalsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­ni­tor­til­la’s met pul­led chic­ken en avo­ca­dosal­sa

1
1
  • 400 ml kraanwater
  • 2 el La Morena diced chipotle pepper
  • 340 g Franse scharrelkipfilet

Breng het water aan de kook met de chipotlesaus. Leg de kip erin, zet het vuur laag en laat 10 min. staan (pocheren).

2
2

Neem de kip uit de pan en laat iets afkoelen.

3
3
  • ½ rode peper
  • 1 rode ui
  • 15 g verse koriander
  • 1 limoen

Verwijder het steeltje van de rode peper en snijd het vruchtvlees fijn. Snipper de ui. Snijd de koriander fijn. Pers de limoen uit.

4
4
  • 380 g Tasty Tom trostomaten

Snijd de tomaten in blokjes van een ½ cm en meng met de rode peper, koriander, ui en het limoensap.

5
5
  • 2 eetrijpe avocado's

Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in blokjes van een ½ cm en meng door de tomaten. Breng eventueel op smaak met zout.

6
6
  • 200 g minitortilla’s

Verwarm ondertussen de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7
7
  • ½ el La Morena diced chipotle pepper

Trek de gare kipfilet met 2 vorken in plukjes uit elkaar (pulled chicken). Meng de rest van de diced chipotle erdoor.

8
8

Verdeel de kip over de tortilla’s en schep de salsa erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.