Kwark­taart met aard­bei­en

Aardbeien kwarktaart, no bake, dus alleen een beetje geduld als extra ingredient nodig.

  • nagerecht
  • 10 personen
  • 390 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(5) waardeer
hollands nagerecht Aardbeien kwarktaart, no bake, dus alleen een beetje geduld als extra ingredient nodig. 10 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller
  • zakje met zippsluiting
  • springvorm (Ø 24 cm, ingevet)
  • staafmixer of keukenmachine

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de gelatine ca. 5 min. weken in koud water. Doe de biscuits in een hersluitbaar zakje en verkruimel met de deegroller (of verkruimel ze in de keukenmachine). Smelt de boter en meng door de koekkruimels. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met een lepel.
  2. Was ¾ van de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer in een schone keukenmachine of of in een hoge beker met de staafmixer. Pers de sinaasappel uit en verwarm het sinaasappelsap op laag vuur in een pannetje. Knijp de gelatine goed uit en laat (van het vuur af) al roerend in het warme sinaasappelsap oplossen. Laat afkoelen.
  3. Meng de kwark, suiker en aardbeienpuree in een kom. Roer het gelatinemengsel erdoor. Klop in een andere kom de slagroom stijf en spatel luchtig door het kwarkmengsel. Verdeel het kwarkmengsel over de kruimelbodem in de ingevette springvorm en strijk de bovenkant glad.
  4. Laat de kwarktaart in de koelkast in ca. 3 uur opstijven.
  5. Haal uit de vorm en snijd in een zo mooi mogelijk hart. De afsnijdsels kun je lekker zelf opeten. Snijd de rest van de aardbeien in plakjes (snijd ze eventueel bij in hartjesvorm) en verdeel over de bovenkant van de taart.
video

Kwark­taart met aard­bei­en

recipevideo - 00:49 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Kwarktaart met aardbeien

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kwark­taart met aard­bei­en

1
1
  • 12 blaadjes witte gelatine

Laat de gelatine ca. 5 min. weken in koud water.

2
2
  • 200 g mariabiscuits

Doe de biscuits in een hersluitbaar zakje en verkruimel met de deegroller (of verkruimel ze in de keukenmachine).

3
3
  • 125 g ongezouten roomboter

Smelt de boter en meng door de koekkruimels.

4
4

Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met een lepel.

5
5
  • 300 g aardbeien

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer in een schone keukenmachine of in een hoge beker met de staafmixer.

6
6
  • 1 perssinaasappel

Pers de sinaasappel uit en verwarm het sinaasappelsap op laag vuur in een pannetje.

7
7

Knijp de gelatine goed uit en laat (van het vuur af) al roerend in het warme sinaasappelsap oplossen. Laat afkoelen.

8
8
  • 500 g magere kwark
  • 200 g witte basterdsuiker

Meng de kwark, suiker en aardbeienpuree in een kom. Roer het gelatinemengsel erdoor.

9
9
  • 250 ml verse slagroom

Klop in een andere kom de slagroom stijf en spatel luchtig door het kwarkmengsel.

10
10

Verdeel het kwarkmengsel over de kruimelbodem in de ingevette springvorm en strijk de bovenkant glad.

11
11

Laat de kwarktaart in de koelkast in ca. 3 uur opstijven.

12
12

Haal uit de vorm en snijd in een zo mooi mogelijk hart. De afsnijdsels kun je lekker zelf opeten.

13
13
  • 100 g aardbeien

Snijd de rest van de aardbeien in plakjes (snijd ze eventueel bij in hartjesvorm) en verdeel over de bovenkant van de taart.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.