Gegrilde kipspiesjes met pindasaus en wortelsalade
Kip op een spiesje van de BBQ, kom maar door!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 limoenen (schoongeboend)
- 2 el sesamolie
- 2 el Japanse sojasaus
- 1 rode peper
- 4 scharrelkipdijfilets
- 125 g AH 100% pindakaas met stukjes pinda
- 150 ml kraanwater
- 300 g peen julienne
- 10 radijsjes
- 95 g sushigember
- 15 g verse munt (alleen de blaadjes)
Keukenspullen
- 8 houten satéprikkers
- barbecue
Advertentie
Bereiden
- Gebruik je houten satéprikkers, week ze dan 30 min. in water om te voorkomen dat ze op de barbecue verbranden. Rasp de groene schil van 1 limoen en pers beide vruchten uit. Doe het sap in een kommetje. Schenk de helft van het inmaakvocht uit het potje sushigember bij het limoensap. Voeg de helft van de sesamolie en de helft van de sojasaus toe. Snijd de helft van de rode peper in ringetjes. Verwijder bij de rest van de peper de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Snijd de kipdijfilet in blokjes van 1 x 1 cm en doe in een schaal. Schenk de helft van het limoenmengsel erover. Voeg de helft van de fijngesneden peper toe, schep om en laat 25 min. afgedekt in de koelkast marineren. Rijg de kip aan de prikkers of spiesen.
- Steek de barbecue aan. Doe de pindakaas in een kom en voeg het limoenrasp, de rest van de fijngesneden peper, sesamolie en sojasaus toe. Voeg het water toe en roer tot een gladde saus. Voeg meer water toe als de saus te dik is.
- Doe de peen in een schaal. Snijd de radijsjes in plakjes en de ingelegde gember in reepjes en voeg toe. Meng de salade met de rest van het limoensapmengsel. Bestrooi met de muntblaadjes en peperringetjes. Gril de kipspiesjes in ca. 6 min. op de hete barbecue. Keer regelmatig. Serveer de spiesjes met de salade en pindasaus.
Tip:
Lekker met noedels of rijst.
Tip:
Je kunt de spiesjes ook in de grillpan bereiden. Gebruik in dat geval de bamboe prikkers; de spiesen passen niet in de pan.

Gegrilde kipspiesjes met pindasaus en wortelsalade
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 440 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 11 g
-
vet 30 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 600 mg
- vezels 6 g
Pittigheid
Ook te zien in
Gegrilde kipspiesjes met pindasaus en wortelsalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gegrilde kipspiesjes met pindasaus en wortelsalade
Gebruik je houten satéprikkers, week ze dan 30 min. in water om te voorkomen dat ze op de barbecue verbranden.
- 2 limoenen
Rasp de groene schil van 1 limoen en pers beide vruchten uit. Doe het sap in een kommetje.
- 1 el sesamolie
- 1 el Japanse sojasaus
Schenk de helft van het inmaakvocht uit het potje sushigember bij het limoensap. Voeg de sesamolie en sojasaus toe.
- 1 rode peper
Snijd de helft van de rode peper in ringetjes. Verwijder bij de rest van de peper de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- 4 scharrelkipdijfilets
Snijd de kipdijfilet in blokjes van 1 x 1 cm en doe in een schaal. Schenk de helft van het limoenmengsel erover.
Voeg de helft van de fijngesneden peper toe, schep om en laat 25 min. afgedekt in de koelkast marineren.
Rijg de kip aan de prikkers of spiesen.
- 125 g AH 100% pindakaas met stukjes pinda
- 1 el sesamolie
- 1 el Japanse sojasaus
Steek de barbecue aan. Doe de pindakaas in een kom en voeg het limoenrasp, de rest van de fijngesneden peper, sesamolie en sojasaus toe.
- 150 ml kraanwater
Voeg het water toe en roer tot een gladde saus. Voeg meer water toe als de saus te dik is.
- 300 g peen julienne
- 10 radijsjes
- 95 g sushigember
Doe de peen in een schaal. Snijd de radijsjes in plakjes en de ingelegde gember in reepjes en voeg toe. Meng de salade met de rest van het limoensapmengsel.
- 15 g verse munt
Bestrooi met de muntblaadjes en peperringetjes.
Gril de kipspiesjes in ca. 6 min. op de hete barbecue. Keer regelmatig. Serveer de spiesjes met de salade en pindasaus.