Snel­le anijs­hang­op met aard­bei­en

Het ultieme Hollandse toetje.

(1) waardeer
hollands nagerecht Het ultieme Hollandse toetje. 4 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vergiet
  • schone theedoek

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Leg een droge en schone theedoek in een vergiet en zet de vergiet in een kom. Schep de kwark op de theedoek. Laat 1 uur uitlekken op kamertemperatuur.
  2. Schenk het opgevangen vocht in de kom eruit en doe de kwark in de kom. Roer het anijsstaafje en de suiker erdoor en verdeel over kommen.
  3. Maak de aardbeien schoon en verwijder de kroontjes. Halveer de grote aardbeien. Leg de aardbeien op de kwark en garneer eventueel met wat verse munt.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Snelle anijshangop met aardbeien

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le anijs­hang­op met aard­bei­en

1
1

Leg een droge en schone theedoek in een vergiet en zet de vergiet in een kom.

2
2
  • 1 kg AH Biologisch volle kwark

Schep de kwark op de theedoek. Laat 1 uur uitlekken op kamertemperatuur.

3
3

Schenk het opgevangen vocht in de kom eruit en doe de kwark in de kom.

4
4
  • 6.3 g anijsstaafje
  • 3 el fijne kristalsuiker

Roer het anijsstaafje en de suiker erdoor en verdeel over kommen.

5
5
  • 500 g verse Nederlandse aardbeien

Maak de aardbeien schoon en verwijder de kroontjes. Halveer de grote aardbeien.

6
6
  • 2 takjes verse munt

Leg de aardbeien op de kwark en garneer eventueel met wat verse munt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.