Zalm­pak­ket­jes met Pro­ven­çaal­se groen­te

Niet zalm uit de oven, maar in een pakketje van de BBQ.

(1) waardeer
hoofdgerecht Niet zalm uit de oven, maar in een pakketje van de BBQ. 4 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue
  • aluminiumfolie
  • satéprikker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Neem 8 stukken aluminiumfolie van ca. 35 cm en leg steeds 2 stukken kruislings op elkaar. Snijd de zalm in blokjes van 1.5 x 2 cm. Doe ze in een kom en schep om met de olie. Pers het teentje knoflook erboven en schep om.
  2. Verdeel de bakaardappeltjes over de 4 dubbele stukken aluminiumfolie. Verdeel er de roerbakgroenten en vervolgens de zalmblokjes over. Vouw de pakketjes dicht.
  3. Prik met de satéprikker in de onderkant van elk pakketje 5 gaatjes, zodat overtollig vocht kan ontsnappen en de rooksmaak in de pakketjes kan komen. Bak de pakketjes 12-14 min. op de barbecue.
  4. Snijd ondertussen de peterselie en bieslook zo fijn mogelijk en roer door de aioli. Neem de pakketjes van de barbecue en verdeel ze over 4 borden. Vouw open en serveer de kruiden-aioli erbij.

bereidingstip:

Je kunt de pakketjes een 1⁄2 dag van tevoren maken. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

variatietip:

Je kunt ook variëren met vis; gebruik bijvoorbeeld gemarineerde pangasius of wokgarnalen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 855 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 70 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Zalmpakketjes met Provençaalse groente

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­pak­ket­jes met Pro­ven­çaal­se groen­te

1
1

Steek de barbecue aan.

2
2

Neem 8 stukken aluminiumfolie van ca. 35 cm en leg steeds 2 stukken kruislings op elkaar.

3
3
  • 400 g verse zalmfilets

Snijd de zalm in blokjes van 1.5 x 2 cm.

4
4
  • 4 el milde olijfolie
  • 1 teen knoflook

Doe ze in een kom en schep om met de olie. Pers het teentje knoflook erboven en schep om.

5
5
  • 500 g gekruide bakaardappeltjes

Verdeel de bakaardappeltjes over de 4 dubbele stukken aluminiumfolie.

6
6
  • 400 g koelverse roerbakgroenten Provençaals

Verdeel er de roerbakgroenten en vervolgens de zalmblokjes over. Vouw de pakketjes dicht.

7
7

Prik met de satéprikker in de onderkant van elk pakketje 5 gaatjes, zodat overtollig vocht kan ontsnappen en de rooksmaak in de pakketjes kan komen.

8
8

Bak de pakketjes 12-14 min. op de barbecue.

9
9
  • 15 g verse platte peterselie
  • 10 g verse bieslook
  • 190 g aioli

Snijd ondertussen de peterselie en bieslook zo fijn mogelijk en roer door de aioli.

10
10

Neem de pakketjes van de barbecue en verdeel ze over 4 borden. Vouw open en serveer de kruiden-aioli erbij.

bereidingstip:

Je kunt de pakketjes een 1⁄2 dag van tevoren maken. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

variatietip:

Je kunt ook variëren met vis; gebruik bijvoorbeeld gemarineerde pangasius of wokgarnalen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.