Voetbalsushi
Met deze gevulde sushi in de vorm van voetballen scoor je sowieso!

Advertentie
Ingrediënten
- 150 g sushirijst
- 45 ml Saitaku rijstazijn
- 1 snoepkomkommer
- 125 g warmgerookte zalmsteaks
- 2 el mayonaise
- 2 el La Morena jalapeñopeper in pot
- 1 el geroosterd zwart sesamzaad
- 2 norivellen
- 1 bakje tuinkers
Keukenspullen
- vershoudfolie
Advertentie
Bereiden
- Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een ruime schaal en roer de azijn erdoor. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in heel kleine blokjes. Snijd de zalm in kleine stukjes en meng met de mayonaise, jalapeñopeper, komkommer en het sesamzaad.
- Leg een stuk vershoudfolie in een kopje. Schep hierop een portie van de rijst (voor 1 voetbal) en verspreid de rijst met natte handen tegen de rand van het kommetje. Verdeel ½ el zalmmengsel erover en trek de folie er strak omheen, zodat een klein balletje ontstaat. Draai de folie dicht. Maak zo ook de rest van de ballen. Gebruik telkens hetzelfde stukje folie.
- Knip uit de norivellen ca. 60 kleine rondjes of zeshoekjes. Plak de rondjes met een beetje water op de rijstballetjes. Verdeel de tuinkers over een schaal en verdeel de sushi erover.
serveertip:
Lekker met sojasaus om te dippen (let op, het recept is dan niet meer glutenvrij).

Voetbalsushi
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 95 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 12 g
-
vet 4 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 120 mg
Pittigheid
Ook te zien in
Voetbalsushi
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Voetbalsushi
- 150 g sushirijst
Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 45 ml Saitaku rijstazijn
Doe in een ruime schaal en roer de azijn erdoor. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- 1 snoepkomkommer
Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in heel kleine blokjes.
- 125 g warmgerookte zalmsteaks
- 2 el mayonaise
- 2 el La Morena jalapeñopeper in pot
- 1 el geroosterd zwart sesamzaad
Snijd de zalm in kleine stukjes en meng met de mayonaise, jalapeñopeper, komkommer en het sesamzaad.
Leg een stuk vershoudfolie in een kopje. Schep hierop een portie van de rijst (voor 1 voetbal) en verspreid de rijst met natte handen tegen de rand van het kommetje.
Verdeel ½ el zalmmengsel erover en trek de folie er strak omheen, zodat een klein balletje ontstaat.
Draai de folie dicht. Maak zo ook de rest van de ballen. Gebruik telkens hetzelfde stukje folie.
- 2 norivellen
Knip uit de norivellen ca. 60 kleine rondjes of zeshoekjes.
- 1 bakje tuinkers
Plak de rondjes met een beetje water op de rijstballetjes. Verdeel de tuinkers over een schaal en verdeel de sushi erover.
serveertip:
Lekker met sojasaus om te dippen (let op, het recept is dan niet meer glutenvrij).