Moz­za­rel­las­ticks met pis­ta­che en to­ma­ten­dip

Zelfgemaakte kaasvingers van mozzarella met een krokant jasje van pistache.

  • borrelhapje
  • 8 stuks
  • 205 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(5) waardeer
borrelhapje Zelfgemaakte kaasvingers van mozzarella met een krokant jasje van pistache. 8 stuks
5 5

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • rasp
  • keukenpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de mozzarella in de lengte in 4 plakken en vervolgens in de lengte in 8 repen. Doe de bloem in een diep bord. Breek de eieren boven een ander diep bord en klop los met een vork. Doe de panko in een derde diep bord. Hak de pistachenoten zo fijn mogelijk. Meng met de kaaspoeder door de panko. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Wentel de mozzarellarepen achtereenvolgens door de bloem, het ei en het pankomengsel. Doe dit nog een keer (dubbel paneren). Leg de mozzarellasticks 1 uur in de vriezer.
  3. Halveer ondertussen de tomaten. Rasp ze aan de snijkant tot je alleen het velletje overhoudt. Dit wordt niet gebruikt. Meng de tomatenpulp met de balsamicoazijn tot een dip.
  4. Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C. De olie is heet genoeg als je er een stukje brood in doet en dit meteen begint te bruisen. Frituur de mozzarellasticks in delen ca. 2 min. of tot ze goudbruin zijn. Neem met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de mozzarellasticks zo snel mogelijk. Serveer de dip ernaast.
video

Moz­za­rel­las­ticks met pis­ta­che en to­ma­ten­dip

leuk-snel - 00:29 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
juni/juli 2019

Mozzarellasticks met pistache en tomatendip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Moz­za­rel­las­ticks met pis­ta­che en to­ma­ten­dip

1
1
  • 250 g Galbani mozzarella maxi

Snijd de mozzarella in de lengte in 4 plakken en vervolgens in de lengte in 8 repen.

2
2
  • 30 g tarwebloem
  • 2 middelgrote eieren
  • 50 g panko

Doe de bloem in een diep bord. Breek de eieren boven een ander diep bord en klop los met een vork. Doe de panko in een derde diep bord.

3
3
  • 30 g gepelde pistachenoten
  • 20 g Parmigiano Reggiano-poeder

Hak de pistachenoten zo fijn mogelijk. Meng met de kaaspoeder door de panko. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4

Wentel de mozzarellarepen achtereenvolgens door de bloem, het ei en het pankomengsel. Doe dit nog een keer (dubbel paneren).

5
5

Leg de mozzarellasticks 1 uur in de vriezer.

6
6
  • 2 trostomaten

Halveer ondertussen de tomaten. Rasp ze aan de snijkant tot je alleen het velletje overhoudt. Dit wordt niet gebruikt.

7
7
  • 1 el wittebalsamicoazijn

Meng de tomatenpulp met de balsamicoazijn tot een dip.

8
8
  • 1 liter arachideolie

Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C. De olie is heet genoeg als je er een stukje brood in doet en dit meteen begint te bruisen.

9
9

Frituur de mozzarellasticks in delen ca. 2 min. of tot ze goudbruin zijn. Neem met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

10
10

Serveer de mozzarellasticks zo snel mogelijk. Serveer de dip ernaast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.