Man­go­sa­la­de met gar­na­len­tem­pu­ra (ad­ver­to­ri­al)

Lunchsalade met een Aziatisch vleugje.

(1) waardeer
aziatisch lunch Lunchsalade met een Aziatisch vleugje. 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. Verwijder de steelaanzet van de rode peper, halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje en snijd het vruchtvlees fijn. Klop 4 el olie met 2 el limoensap (per 4 personen), het limoenrasp en de rode peper tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout
  2. Schaaf de komkommer met een dunschiller in de lengte in dunne linten. Schil de mango en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de peterselie fijn. Schep de komkommer, mango, spinazie en de helft van de peterselie om met de dressing. Verdeel de salade over een grote schaal.
  3. Verhit de rest van de olie in een wok. Meng ondertussen de bloem en het koolzuurhoudende water met een garde tot een beslag en breng op smaak met zout. Haal de garnalen door het beslag en frituur in 3 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zwarte peper.
  4. Verdeel de garnalen over de salade en bestrooi met de rest van de peterselie.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Mangosalade met garnalentempura (advertorial)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Man­go­sa­la­de met gar­na­len­tem­pu­ra (ad­ver­to­ri­al)

1
1
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit.

2
2
  • 1 verse rode peper

Verwijder de steelaanzet van de rode peper, halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje en snijd het vruchtvlees fijn.

3
3
  • 1 liter arachideolie

Klop 4 el van de olie met 2 el limoensap (per 4 personen), het limoenrasp en de rode peper tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout

4
4
  • 1 komkommer

Schaaf de komkommer met een dunschiller in de lengte in dunne linten.

5
5
  • 1 eetrijpe mango
  • 15 g verse platte peterselie

Schil de mango en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de peterselie fijn.

6
6
  • 100 g babyspinazie

Schep de komkommer, mango, spinazie en de helft van de peterselie om met de dressing. Verdeel de salade over een grote schaal.

7
7
  • 100 g tarwebloem
  • 200 ml koolzuurhoudend water

Verhit de rest van de olie in een wok. Meng ondertussen de bloem en het koolzuurhoudende water met een garde tot een beslag en breng op smaak met zout.

8
8
  • 200 g grote garnalen gekookt en gepeld

Haal de garnalen door het beslag en frituur in 3 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zwarte peper.

9
9

Verdeel de garnalen over de salade en bestrooi met de rest van de peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.