Piz­za bi­an­co met truf­fel­ma­scar­po­ne

Vervang tomatensaus met truffelmascarpone en je pizza hart gaat nog harder kloppen.

(0) waardeer
lunch Vervang tomatensaus met truffelmascarpone en je pizza hart gaat nog harder kloppen. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het pizzadeeg met het bijgeleverde bakpapier uit op een bakplaat.
  2. Meng de mascarpone met de helft van de tapenade en bestrijk de pizzabodem ermee. Bak de pizza ca. 20 min. in het midden van de oven.
  3. Neem de pizza uit de oven en verdeel de rest van de tapenade erover. Scheur de ham in stukjes en verdeel samen met de rucola over de pizza. Snijd in 8 punten en serveer.

variatietip:

Koelvers pizzadeeg rond en dun is niet in elke Albert Heijn-winkel verkrijgbaar. Bestel het op ah.nl of vervang het door een bloemkoolbodem (Magioni).

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Pizza bianco met truffelmascarpone

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Piz­za bi­an­co met truf­fel­ma­scar­po­ne

1
1
  • 230 g koelvers pizzadeeg rond en dun

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het pizzadeeg met het bijgeleverde bakpapier uit op een bakplaat.

2
2
  • 150 g mascarpone
  • 1 el truffel-paddenstoel­entapenade

Meng de mascarpone met de tapenade en bestrijk de pizzabodem ermee. Bak de pizza ca. 20 min. in het midden van de oven.

3
3
  • 1 el truffel-paddenstoel­entapenade

Neem de pizza uit de oven en verdeel de rest van de tapenade erover.

4
4
  • 50 g gerookte achterham
  • 25 g rucola

Scheur de ham in stukjes en verdeel samen met de rucola over de pizza. Snijd in 8 punten en serveer.

variatietip:

Koelvers pizzadeeg rond en dun is niet in elke Albert Heijn-winkel verkrijgbaar. Bestel het op ah.nl of vervang het door een bloemkoolbodem (Magioni).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.