Piz­za ai quat­tro for­mag­gi van bier­deeg (van de BBQ)

Bier: het geheim van een krokante pizzabodem.

  • 8 stuks
  • 610 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 2 u. 30 min. wachten
    • 1 u. 4 min. oventijd
(1) waardeer
italiaans Bier: het geheim van een krokante pizzabodem. 8 stuks
3 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • mixer met deeghaken
  • vershoudfolie
  • schone theedoek
  • barbecue
  • pizzasteen

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm het bier in een steelpan tot handwarm. Doe de bloem in een kom en meng de gist erdoor. Schenk het lauwwarme bier erbij en kneed met een mixer met deeghaken of met de hand door elkaar. Voeg de honing en het zout toe en kneed verder tot een stevig deeg dat fluweelzacht aanvoelt. Maak er een mooie bal van, bestuif licht met bloem en leg terug in de kom. Dek af met vershoudfolie en laat 2 uur rijzen.
  2. Kneed na 2 uur het deeg nogmaals door. Verdeel in 8 stukken en kneed van elk stuk een bolletje. Dek de bolletjes af met een schone theedoek en laat nog 30 min. rijzen.
  3. Steek ondertussen de barbecue aan en laat die flink heet worden (250-300 °C). Leg een pizzasteen op het rooster, zodat die ook goed heet wordt. Of verwarm de oven voor op 225 °C. Liefst met een pizzasteen erin.
  4. Rol een bolletje deeg zo dun mogelijk uit met de deegroller tot een lap van Ø 22 cm. Bestrijk de pizza met 1/8 van de pizzasaus. Rasp er 1/8 van de Parmezaanse kaas over. Verdeel er een ¼ bol in stukjes gescheurde mozzarella over, 1/8 van de ricotta en 1/8 van de gorgonzola. Ris de blaadjes van de takjes tijm en strooi 1/8 deel ervan over de pizza.
  5. Leg de pizza op de pizzasteen op de barbecue of in de oven. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de gladde met bloem bestrooide bodem van een springvorm. Zo krijg je de pizza makkelijk op de pizzasteen. Doe de deksel op de barbecue en bak de pizza in 8 min. knapperig. Neem de pizza van de barbecue, snijd in 8 punten en serveer. Maak zo nog 7 pizza’s.

bewaartip:

Laat 4 pizza's akoelen, verpak ze per stuk in vershoudfolie en vries ze in. Laat de pizza's voor gebruik ontdooien en verwarm ze 5 min. in de oven op 220 °C. Je kunt de pizza’s 2 maanden in de vriezer bewaren.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Pizza ai quattro formaggi van bierdeeg (van de BBQ)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Piz­za ai quat­tro for­mag­gi van bier­deeg (van de BBQ)

1
1
  • 330 ml Duvel bier

Verwarm het bier in een steelpan tot handwarm.

2
2
  • 600 g tarwebloem
  • 7 g gedroogde gist

Doe de bloem in een kom en meng de gist erdoor. Schenk het lauwwarme bier erbij en kneed met een mixer met deeghaken of met de hand door elkaar.

3
3
  • 1 el vloeibare honing
  • 2 tl zout

Voeg de honing en het zout toe en kneed verder tot een stevig deeg dat fluweelzacht aanvoelt.

4
4

Maak er een mooie bal van, bestuif licht met bloem en leg terug in de kom. Dek af met vershoudfolie en laat 2 uur rijzen.

5
5

Kneed na 2 uur het deeg nogmaals door. Verdeel in 8 stukken en kneed van elk stuk een bolletje. Dek de bolletjes af met een schone theedoek en laat nog 30 min. rijzen.

6
6

Steek ondertussen de barbecue aan en laat die flink heet worden (250-300 °C).

7
7

Leg een pizzasteen op het rooster, zodat die ook goed heet wordt. Of verwarm de oven voor op 225 °C. Liefst met een pizzasteen erin.

8
8

Rol een bolletje deeg zo dun mogelijk uit met de deegroller tot een lap van Ø 22 cm.

9
9
  • 388 g Mutti pizzasaus aromatizzata
  • 200 g Parmezaanse kaas
  • 2 bollen mozzarella
  • 200 g ricotta
  • 200 g gorgonzola dolce

Bestrijk de pizza met 1/8 van de pizzasaus. Rasp er 25 g van de Parmezaanse kaas over. Verdeel er een ¼ bol in stukjes gescheurde mozzarella over, 25 g van de ricotta en 25 g van de gorgonzola.

10
10
  • 10 g verse tijm

Ris de blaadjes van de takjes tijm en strooi 1/8 deel ervan over de pizza.

11
11

Leg de pizza op de pizzasteen op de barbecue of in de oven. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de gladde met bloem bestrooide bodem van een springvorm.

12
12

Zo krijg je de pizza makkelijk op de pizzasteen. Doe de deksel op de barbecue en bak de pizza in 8 min. knapperig.

13
13

Neem de pizza van de barbecue, snijd in 8 punten en serveer. Maak zo nog 7 pizza’s.

bewaartip:

Laat 4 pizza's akoelen, verpak ze per stuk in vershoudfolie en vries ze in. Laat de pizza's voor gebruik ontdooien en verwarm ze 5 min. in de oven op 220 °C. Je kunt de pizza’s 2 maanden in de vriezer bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.