Zelf­ge­maakt pis­ta­che-ijs

Een snelle en simpele zelfgemaakte pistache-ijs zonder ijsmachine.

  • nagerecht
  • 6 stuks
  • 555 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(1) waardeer
italiaans nagerecht Een snelle en simpele zelfgemaakte pistache-ijs zonder ijsmachine. 6 stuks
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • handmixer
  • diepvriesbak

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de pistachenoten in de keukenmachine en maal zo fijn mogelijk, maar zorg ervoor dat de stukjes niet te veel aan elkaar gaan plakken. Dit duurt op de hoogste stand ca. 1 min.
  2. Verhit een grote koekenpan zonder olie of boter en rooster de gemalen pistachenoten 6 min. op laag vuur. Blijf omscheppen, zodat ze gelijkmatig roosteren, maar niet te bruin worden. Laat afkoelen op een bord. Houd 2 el pistachenoten achter voor de garnering (per 6 porties). Doe de rest van de pistachenoten met de slagroom en gecondenseerde melk in een kom. Klop het mengsel met de mixer in 5 min. stijf. Schep in de diepvriesbak. Doe de deksel erop en laat in minimaal 4 uur bevriezen. Roer elk uur los met een vork en strijk weer glad.
  3. Neem 10 min. voor gebruik het ijs uit de vriezer en maak er bolletjes van. Verdeel over de borden en bestrooi met de rest van de pistache.

bewaartip:

Het ijs blijft in de vriezer ca. 1 maand goed.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
juli-augustus 2019

Zelfgemaakt pistache-ijs

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zelf­ge­maakt pis­ta­che-ijs

1
1
  • 190 g gepelde ongezouten pistachenoten

Doe de pistachenoten in de keukenmachine en maal zo fijn mogelijk, maar zorg ervoor dat de stukjes niet te veel aan elkaar gaan plakken.

2
2

Dit duurt op de hoogste stand ca. 1 min.

3
3

Verhit een grote koekenpan zonder olie of boter en rooster de gemalen pistachenoten 6 min. op laag vuur.

4
4

Blijf omscheppen, zodat ze gelijkmatig roosteren, maar niet te bruin worden. Laat afkoelen op een bord.

5
5
  • 375 ml verse slagroom
  • 250 ml gecondenseerde volle melk

Houd 2 el pistachenoten achter voor de garnering (per 6 porties). Doe de rest van de pistachenoten met de slagroom en gecondenseerde melk in een kom.

6
6

Klop het mengsel met de mixer in 5 min. stijf.

7
7

Schep in de diepvriesbak. Doe de deksel erop en laat in minimaal 4 uur bevriezen. Roer elk uur los met een vork en strijk weer glad.

8
8

Neem 10 min. voor gebruik het ijs uit de vriezer en maak er bolletjes van. Verdeel over de borden en bestrooi met de rest van de pistache.

bewaartip:

Het ijs blijft in de vriezer ca. 1 maand goed.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.