Spaghetti met tonijn en rucola
Spaghetti met tonijn en rucola

Spaghetti met tonijn en rucola

Hasta la pasta! Deze spaghetti zetten we maar wat graag op tafel.

30 min. bereiden
licht pittig
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

sjalotje

320 g

tonijn in zonnebloemolie in blik

½ tl

gemalen kaneel

2 tenen

knoflook

½ tl

chilivlokken

425 ml

tomatenpulp

300 g

AH BASIC spaghetti

85 g

rucola

Hasta la pasta! Deze spaghetti zetten we maar wat graag op tafel.

Aan de slag

1

Snijd de sjalotten in dunne partjes. Laat de tonijn uitlekken en vang 2 el van de olie op. Verhit de olie in een hapjespan en bak de sjalot met de kaneel, peper en eventueel zout 10 min. op laag vuur.

2

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg samen met de chilivlokken toe aan de hapjespan en bak 1 min. Voeg de tomatenpulp en tonijn toe, breng aan de kook en laat 10 min. op middelhoog vuur gaar worden.

3

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta door de saus en voeg eventueel een beetje kookvocht toe om het iets smeuïger te maken. Schep de rucola erdoor en serveer.