Spa­ghet­ti met to­nijn en ru­co­la

Hasta la pasta! Deze spaghetti zetten we maar wat graag op tafel.

(8) waardeer
hoofdgerecht Hasta la pasta! Deze spaghetti zetten we maar wat graag op tafel. 4 personen
4 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de sjalotten in dunne partjes. Laat de tonijn uitlekken en vang 2 el van de olie op (per 4 personen). Verhit de olie in een hapjespan en bak de sjalot met de kaneel, peper en eventueel zout 10 min. op laag vuur.
  2. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg samen met de chilivlokken toe aan de hapjespan en bak 1 min. Voeg de tomatenpulp en tonijn toe, breng aan de kook en laat 10 min. op middelhoog vuur gaar worden.
  3. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta door de saus en voeg eventueel een beetje kookvocht toe om het iets smeuïger te maken. Schep de rucola erdoor en serveer.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Spaghetti met tonijn en rucola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met to­nijn en ru­co­la

1
1
  • 400 g sjalotjes
  • 320 g Statesman tonijn in zonnebloemolie in blik

Snijd de sjalotten in dunne partjes. Laat de tonijn uitlekken en vang 2 el van de olie op.

2
2
  • ½ tl AH BASIC gemalen kaneel

Verhit de olie in een hapjespan en bak de sjalot met de kaneel, peper en eventueel zout 10 min. op laag vuur.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • ½ tl chilivlokken

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg samen met de chilivlokken toe aan de hapjespan en bak 1 min.

4
4
  • 425 ml Mutti tomatenpulp

Voeg de tomatenpulp en tonijn toe, breng aan de kook en laat 10 min. op middelhoog vuur gaar worden.

5
5
  • 300 g AH BASIC spaghetti

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op.

6
6

Meng de pasta door de saus en voeg eventueel een beetje kookvocht toe om het iets smeuïger te maken.

7
7
  • 85 g rucola

Schep de rucola erdoor en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.