Spaghetti met tonijn en rucola
Hasta la pasta! Deze spaghetti zetten we maar wat graag op tafel.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 400 g sjalotjes
- 320 g tonijn in zonnebloemolie in blik
- ½ tl gemalen kaneel
- 2 tenen knoflook
- ½ tl chilivlokken
- 425 ml tomatenpulp
- 300 g AH BASIC spaghetti
- 85 g rucola
Advertentie
Bereiden
- Snijd de sjalotten in dunne partjes. Laat de tonijn uitlekken en vang 2 el van de olie op. Verhit de olie in een hapjespan en bak de sjalot met de kaneel, peper en eventueel zout 10 min. op laag vuur.
- Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg samen met de chilivlokken toe aan de hapjespan en bak 1 min. Voeg de tomatenpulp en tonijn toe, breng aan de kook en laat 10 min. op middelhoog vuur gaar worden.
- Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta door de saus en voeg eventueel een beetje kookvocht toe om het iets smeuïger te maken. Schep de rucola erdoor en serveer.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 495 kcal
- eiwit 25 g
-
koolhydraten 65 g
waarvan suikers 9 g -
vet 13 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 360 mg
- vezels 6 g
Pittigheid
Ook te zien in
Spaghetti met tonijn en rucola
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spaghetti met tonijn en rucola
- 400 g sjalotjes
- 320 g tonijn in zonnebloemolie in blik
Snijd de sjalotten in dunne partjes. Laat de tonijn uitlekken en vang 2 el van de olie op.
- ½ tl gemalen kaneel
Verhit de olie in een hapjespan en bak de sjalot met de kaneel, peper en eventueel zout 10 min. op laag vuur.
- 2 tenen knoflook
- ½ tl chilivlokken
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg samen met de chilivlokken toe aan de hapjespan en bak 1 min.
- 425 ml tomatenpulp
Voeg de tomatenpulp en tonijn toe, breng aan de kook en laat 10 min. op middelhoog vuur gaar worden.
- 300 g AH BASIC spaghetti
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op.
Meng de pasta door de saus en voeg eventueel een beetje kookvocht toe om het iets smeuïger te maken.
- 85 g rucola
Schep de rucola erdoor en serveer.